6 rapefugees opgepakt in Duitsland na aanranding op festival!

Na een festival in Bremen vorige week zijn inmiddels al 6 mannen aangehouden op verdenking van aanranding. De mannen zouden tijdens de ‘Breminale’ vrouwen omarmd en “op verschillende plekken betast” hebben, dat meldt Radio Bremen. Het gratis vijfdaagse festival van Bremen brengt verschillende soorten muziek en cultuur bij elkaar. Al vrijdag en gedurende het weekend kwamen er meldingen binnen dat het evenement ontsierd zou zijn door aanrandingen. Maandag volgden nog meer aangiften, het totaal aantal vrouwen dat zich bij de politie heeft gemeld staat nu op tien.

Radio Bremen meldt verder dat de verdachten volgens de politie overwegend “vluchtelingen uit Afghanistan” zijn. Van enkele wordt de status nog bekeken. De verdachten zijn hangende het verdere onderzoek inmiddels vrijgelaten. Volgens de festivalorganisatie zijn er van vorig jaar geen vergelijkbare gevallen bekend. Afgelopen vrijdag werden de eerste verdachten vastgehouden, zo blijkt uit berichtgeving in de Duitse media.

Artiesten maken melding van betastingen
‘Wie de oorzaak van de vergrijpen in de afkomst van de daders zoekt is en blijft een racist’
De politie heeft na het festival vrouwen opgeroepen om aangifte te doen van de belagingen. Een van de optredende bands, het Duitse Alltag, meldde op 16 juli op hun Facebookpagina tijdens hun optreden gezien te hebben dat er meisjes werden lastiggevallen.

“Hoe mooi het concert gisteren voor ons ook was, het werd jammer genoeg sterk overschaduwd door enkele gebeurtenissen”, schrijven zij. Terwijl ze speelden “gebruikten seksistische klootzakken de dansende menigte om zich aan bezoeksters op te dringen, ze te betasten en lastig te vallen”. De ‘ravepunk’ band vraagt slachtoffers zich te melden bij de band, en ze te helpen met het opzetten van een ‘Awareness team’.

Volgens Alltag waren de reacties op hun post niet van de lucht. In een nieuw bericht spreken ze over “racistische klootzakken” die geroepen voelen de berichtgeving voor hun “gevaarlijke en walgelijke hetze op het internet te gebruiken”. Zij verklaren verder “Wie de oorzaak van de vergrijpen in de afkomst van de daders zoekt is en blijft een racist”.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!