74 en op straat slapen!

Moeder Augusta (74) en zoon Carlo slapen op straat in Eindhoven

EIGEN VOLK LAATST!!!
De bejaarde Augusta Vervoordeldonk (74) en haar zoon Carlo leven sinds enkele maanden in Eindhoven op straat.

In eerste instantie konden ze de nacht nog doorbrengen bij een kerkgemeenschap. Sinds afgelopen weekend zijn ze daar ook uitgezet en slapen ze op straat. Een reeks tegenslagen is volgens Carlo (50) de reden van hun bestaan op straat. Een conflict met de woningcorporatie in Someren eindigde met een huisuitzetting en in de periode daarna ging het snel bergafwaarts.

Margareth Pluijmers van inloophuis Het Hemeltje in Eindhoven ziet de twee iedere dag. “Ik viel bijna van mijn stoel toen ik hoorde dat een vrouw van 74 op straat leeft. Nu ze ook op straat slaapt, maak ik me nog grotere zorgen. “Wat er hier ook gebeurd is, een vrouw van die leeftijd hoort niet op straat te slapen.”

Ook Piet en Hugo van Rooij van de Stichting (Z)onder Dak maken zich zorgen. Hugo: “We hebben ze inmiddels een overlevingspakket met slaapzak gegeven en de komende week kunnen ze verblijven in hotel Benno. Om hun leven op orde te krijgen en een nieuwe start te maken. De situatie is niet uitzichtloos. Ze hebben een inkomen maar ze moeten de rust hebben om een uitweg te vinden.”

EIGEN VOLK LAATST!!!

Bron: ed.nl

13 thoughts on “74 en op straat slapen!”

  1. Altijd belasting betaald en dan de straat op schoppen en die rotzooi die binnen alles gratis. Komt Samson ga na de koning laat dit kloten kabinet vallen als je nog iets lef in de donder heb ???.

 1. *door een samenloop van omstandigheden zijn ze op straat gekomen.

  Wat zijn die omstandigheden dan? Dat wordt er niet bij verteld. Als je je huur/hypotheek niet betaald gaat de verhuurder of bank vanzelf een keer zeggen dat het genoeg is. Ze hebben een inkomen, huur niet betalen is dus een keuze. Als ze wel netjes betalen kunnen ze de verhuurder/bank voor de rechter slepen, ook dat is niet moeilijk en simpelweg een keuze.

  De overheid moet niet voor mensen zorgen, dat moeten ze zelf doen. Mensen hebben gegarandeerd geld(werk, anders een uitkering) en kunnen daar mee een dak boven hun hoofd en voedsel betalen. Je huidige situatie is een keuze, niet noodlot.

  1. willem tegenwoordig .hebt je niet alles zelf in d hand dat weet jij dus nog niet
   je weet niet wat de problemen ze hebben met de woning stichting
   maar ik weet wel dat de woningstichting in Nederland heel veel kiezen voor de vergoeding die ze krijgen van onze lieve regering en daar past de echte Nederlander niet in

  2. Beetje kort Door de bocht Willem! Zovanzelfsprekend is het in Nederland niet. Mensen zitten soms maanden op hun uitkering te wachten.

  3. Ja man, ik lulde in het verleden net als jij !! Alles ging voor de wind, maar toch scheelde het een kuthaartje of ik sliep ook op straat !!! Wil maar zeggen….kan zo maar door omst, op je pad verschijnen !!!!

 2. Kijk Willem het is makkelijk lullen als het je allemaal voor de wind gaat!! Ik neem mijn eigen situatie ben 17 jaar zzp’er geweest en voor het laatst 14 jaar geleden op vakantie geweest, altijd 7 dagen per week bezig had je 200,00 euro verdient lag er een rekening in de bus van 300,00 kwam je nog 100,00 te kort.
  Na 17 jaar ging het niet meer en ben gestopt zonder een euro op zak en kwam in de bijstand ik had geen geld voor eten en drinken maar moest 3 maanden wachten op een voorschotje met een kind.
  Als ik niet van die lieve mensen om me heen had gehad had ik nou ook onder de brug geslapen.
  Dus voortaan ff denken voordat je een oordeel geeft en ik weet wat de meeste mensen denken eigen schuld en dat is ook gedeeltelijk waar had ik maar niet voor mezelf moeten gaan werken maar als dit land niet zo;n brievenbus land was geweest had ik het wel gered.

 3. Ah gossie:

  …Dat de twee uiteindelijk toch op straat verzeild raakten, lijkt vooral door het handelen van Carlo te komen.

  Zeven klachten
  Zo ligt er het vonnis van de rechtbank van Den Bosch dat ertoe leidde dat ze vorig jaar hun huurhuis in Someren uit moesten. Het hof stelde woningcorporatie woCom in het gelijk.

  Zeven punten telde het lijstje klachten van woCom over moeder en zoon Vervoordeldonk, variërend van onvoldoende onderhoud van huis en tuin tot misdragingen tegen medewerkers van woCom.

  De maat was vol na een incident op 19 mei 2014. Een medewerker van woCom die onderhoud kwam plegen aan de woning, werd die dag door zoon Vervoordeldonk met zijn arm klemgezet tussen een deur. Dit incident stond niet op zichzelf. Omwonenden in Someren voelden zich door Carlo geïntimideerd en bedreigd.

  Eerdere veroordeling
  Wat niet in het voordeel van moeder en zoon heeft gewerkt is een eerdere veroordeling uit 2009. Daaruit blijkt volgens het gerechtshof dat de twee tot geweld in staat zijn…

  http://www.ed.nl/regio/eindhoven/het-voortraject-van-moeder-augusta-74-en-zoon-carlo-die-in-eindhoven-op-straat-terechtkwamen-1.5811799

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!