Groep van zeventien kansenparels randt twee vrouwen aan in Duitsland

Afgelopen oudejaarsnacht nog troepten duizenden mannen samen op het stationsplein van Keulen. Ze gooiden vuurwerk naar de menigte en vielen later die nacht ook tientallen vrouwen lastig. © anp.
In het Duitse Freiburg, vlak bij de Zwitserse en Franse grens, zijn twee vrouwen aangerand door een groep van zeventien mannen. De feiten vonden plaats op een kerkplein. Volgens de politie zijn drie mannen inmiddels gearresteerd.

Het incident zou maandag al hebben plaatsgevonden, maar de politie heeft de feiten nu pas naar buiten gebracht. Ze liet weten dat zeventien mannen geprobeerd zouden hebben twee vrouwen van 21 en 29 jaar te kussen. Sommigen van hen zouden de vrouwen ook vastgegrepen hebben bij de buik en borsten. Een van de slachtoffers verklaarde ook dat ze betast werd aan de genitaliën.

Een omstander die getuige was van de feiten en tussenbeide wilden komen, is door de groep aangevallen. Uiteindelijk kon een van de vrouwen een noodoproep uitsturen. Ze namen hun toevlucht in een nabijgelegen politiekantoor.

Drie verdachten, allen afkomstig uit Gambia en een jaar geleden als vluchteling naar Duitsland gekomen, werden aangehouden.

Oudejaarsnacht Keulen
De feiten doen terugdenken aan de seksuele misdrijven die eerder dit jaar plaatsvonden tijdens de nacht van oud naar nieuw in de Duitse stad Keulen. Toen liepen zo’n 1.200 klachten binnen van vrouwen die bestast en/of beroofd waren. In juli pas werden twee mannen voor die feiten veroordeeld. Ze kregen elk een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!