Noodkreet vader na poging aanranding door MAROKKANEN in De Kwakel

Een noodkreet van een vader heeft de directie van zwembad De Kwakel in Utrecht ertoe aangezet het veiligheidsbeleid weer onder de loep te nemen. Albert Mulder (38) zag deze week hoe twee jonge meisjes aangerand dreigden te worden door jongens van Marokkaanse afkomst. AANRANDINGHij deed een oproep aan álle vaders van kinderen die zwembaden bezoeken, om vaker mee te gaan om toezicht te houden. De twee jongens die Mulder aanwees als de boosdoeners van twee pogingen tot aanranding, zijn inmiddels via camerabeelden opgespoord en mogen voorlopig niet meer in het zwembad komen. Ook is de zwembaddirectie in gesprek met Mulder om te bekijken welke maatregelen er nog meer genomen kunnen worden om ‘afwijkend gedrag’ aan te pakken. Zo bestaat er in het zwembad nog de regel dat mensen niet in normale kleding het zwembad in mogen. ,,Dat weerhoudt vooral Marokkaanse moeders ervan om met hun kinderen mee te gaan”, zegt Mulder, die dit voorbeeld zelf van de zwembaddirectie hoorde. Een woordvoerder van de gemeente Utrecht waar De Kwakel onder valt noemt geen concrete voorbeelden, maar zegt open te staan voor suggesties om de veiligheid van de jonge zwemmers te waarborgen.
Mulder zag, nadat hij met zijn vrouw en zoontje van 1,5 jaar had gezwommen, hoe bij de kleedkamers drie jongens van een jaar of 15 een meisje van een jaar of 12 omsingelden en vroegen ‘of ze er even aan mochten zitten’, wijzend naar haar borsten. Even later hoorde hij in een kleedhokje een meisje van een jaar of 10 zeggen: ‘niet doen, dat wil ik niet’, tegen een jongen van een jaar of 14 met dezelfde bedoelingen. Zijn er wel voldoende vaders die zich bewust zijn waar ze hun dochters alleen naar toe laten gaan? Volgens Mulder is het straffen van de kinderen die in de fout gaan of het ter verantwoording roepen van hun ouders niet voldoende. ,,Het probleem is dat die jongens teveel vrijheid hebben. Hun vaders kijken niet naar ze om. Maar als zij niks doen, doen wij dan ook niks?”, vraagt Mulder zich af. Hij roept ouders, vooral vaders, van potentiële slachtoffertjes ook op om in actie te komen.
Hij roept ouders, vooral vaders, van potentiële slachtoffertjes ook op om in actie te komen. ,,Ik zag zo’n dertig puberjongens die het grote recreatiebad en het buitengedeelte domineerden. Verder waren er heel veel kleine kinderen en heel weinig ouders die hun kinderen beschermen tegen dit soort aso-jochies. Neem je verantwoordelijkheid en help mee de sociale controle uit te voeren die nodig is. Die jongens hebben tegengas nodig.” Mulder benadrukt dat hij niet wil discrimineren, maar de oorzaak van de problemen wil benoemen. ,,Ik heb buitenlandse vrienden, Marokkaanse buren en Marokkaanse kapper en ik heb gedemonstreerd tegen racisme. Maar we kunnen onze kinderen niet laten wennen aan het idee dat dit normaal gedrag is. Daar krijg je aso-kinderen van. Als jonge jongens te veel ruimte krijgen om jarenlang asociaal gedrag te vertonen en daarover alleen maar boze Nederlanders ontmoeten, lopen ze de kans te radicaliseren. Als we ze die ruimte niet geven, kunnen we dat samen voorkomen.” Mulder heeft zijn noodkreet op Facebook gezet en krijgt daar veel positieve reacties op. – BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!