“Nederland is veel te tolerant”

Annie komt uit de Afrikaanse Ivoorkust, groeide daar met haar zus op in een weeshuis. Annie kwam als 19-jarige met Nico Schiltmans mee naar Nederland en trouwde met hem. Zij geeft haar mening over het onderwerp ‘zwarte piet’. Lees haar wijze uitspraken onder de foto!annieschiltmansERICHEM – Annie en haar zus waren kinderen in het weeshuis Le Nid. Anna’s zus heeft thans de zorg voor het huis, waar tien kinderen wonen. Annie trouwde in Nederland met Nico Schiltmans. Samen kregen ze twee dochters en twee zonen. Annie heeft hier een stichting opgericht, die als doel heeft gelden voor haar zus bijeen te brengen om de kinderen in het weeshuis te kunnen onder houden en te laten leren. Annie geeft lezingen over haar land en kookt voor de mensen thuis en op locatie. Ze is volledig ingeburgerd in Nederland en ze heeft een duidelijke mening over het onderwerp ‘zwarte piet’. Schiltmans: “Als ik nu weer al die verhalen lees en hoor, dan kook ik inwendig. Ze moeten afblijven van dit traditionele kinderfeest. Ik ben zelf zwarte Piet geweest, ik moest nog bij gekleurd worden; ik was niet zwart genoeg. Of er geen ergere dingen zijn waar we ons voor kunnen inzetten. Als je hier komt, moet je de tradities respecteren. Wij zien niet graag dat Nederlanders of anderen zich bemoeien met onze tradities in Afrika. De mensen die nu roepen dat het Sinterklaasfeest met zijn Pieten, discriminerend is, maken het er zelf naar, dat Nederlandse kinderen anders gekleurden gaan discrimineren. Als iemand roept ‘hé zwarte’, dan moet je daar boven staan en in gesprek gaan. Als je hier heen komt om het beter te hebben dan waar dan ook in de wereld, moet je één ding doen: je aanpassen aan aan je omgeving. Praten over elkaars cultuur om begrip te krijgen voor elkaar. Als je niet wil, moet je snel je koffers weer pakken en vertrekken. Nederland is veel te tolerant. Vanaf 1972 ben ik in Nederland. Ik mocht overal binnen komen en heb mooie dingen meegemaakt. Omgekeerd is het ook zo: iedereen mag hier bij me als gast binnenkomen. We kunnen natuurlijk wel alles uit het verleden oprakelen, maar als we dat blijven doen, hebben die raddraaiers straks wel weer iets anders om tegen te ageren. We moeten elkaar niet in een bepaald hokje duwen. De boel verzieken moet je doen in je eigen huis, als je daar de kans voor krijgt. Ik hoop dat de mensen die hier naar toegekomen zijn en zelf nooit met slavernij te maken hebben gehad, het verstand krijgen en een punt zetten achter het om zeep helpen van de mooie Nederlandse tradities. Nogmaals: blijf af van het mooie kinderfeest. Laten we ons inzetten tegen de kinderarbeid en andere zaken gezamenlijk aanpakken.” – BRON – Meer weten over Annie kijk HIERRR

15 thoughts on ““Nederland is veel te tolerant””

 1. Mag de heilige Nicolaas zijn eigen personeel kiezen? En zijn Zwarte Piet kan dus niets met slaven te maken hebben. En al die Pieten die om hem heen huppelen voelen zich vast geen slaven.

 2. Super om het een keer van deze kant belicht te zien! Maar ik kan nog steeds niet begrijpen dat mensen denken dat de kleur van zwarte piet afhangt van of de traditie om zeep wordt geholpen of niet. Het Sinterklaasfeest kan ten allen tijden gewoon doorgevierd worden hoor! No matter what!

  1. Ik begrijp persoonlijk niet waarom mensen zich laten instrueren door de regering hoe zij het feest moeten vormgeven en hier nog gehoor aan geven ook, vier het gewoon met zwarte piet.. hoe moeilijk is het nu om zwarte schmink te kopen tegenwoordig?! Wie gaat u tegen houden? Een anti racisme protesteerder? Zodra deze uw persoonlijk feest geweld aandoet beantwoord u gewoonweg met meer geweld. Opgelost. Het is ONS feest en WIJ vieren het als oudsher en daar heeft de regering nog de tv in handen van de regering niks over te zeggen.

  2. Ben het niet helemaal met je eens, vroeger had je bij zwarte Piet geen notie wie er achter zat, best spannend dus. Nu is het tante Annie of buurman Jan die herkenbaar in beeld komt, dus wel degelijk verschil, het was leuk maar door al dat gezeur gaat de lol er wel af.En het is allemaal niet nodig laat het toch een feest zijn zoals het was. Heeft wat mij betreft niets met discriminatie te maken, degene die dat schreeuwen hebben op alles in onze samenleving commentaar.

 3. Ik ben van Aruba en ben ook mee eens.
  Laat de kinderen het Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten feest lekker vieren.
  Het is en blijf een mooie Nederlandse traditie die wij hier in Aruba meer dan 50 jaren ook mee vieren.
  Zo blijf af van deze mooie Nederlandse traditie.

 4. Ik vind het te triest voor woorden dat er zo veel ophef van gemaakt word het is een eeuwen oud traditie en laten wij zo houden ik snap niet dat er zoveel over gesproken word afkappen deze discussie wij zijn Nederland wie het niet wil ook naar onze cultuur kijken ja.!!!! Wij discrimineren niet!!! Pieten horen Zwart!!!!!!!
  En wij houden van ze!!!!!!! Dus geen flauwekul met vegen of kleuren Zwart!!!!!!!!

 5. Mibo,
  Kijk, daar gaat het om, elkaars tradities respecteren.Het is nooit maar dan ook nooit in mij opgekomen dat er slaven bij Sinterklaas liepen, nee gewoon de oeroude Hollandse traditie met de gezellige pakjes avond en piet die door de schoorsteen komt. Maar och och wij discrimineren daarmee.Nederland gaat steeds meer zijn gezicht verliezen ja want dat moet in een multi culti samenleving.
  Ik zal wel ouderwets zijn, ik respecteer ieder mens als mijn gelijke maar laat Nederlandse tradities in zijn waarde dat maakt een land ook uniek.
  Ik hoop dat er ooit het laatste woord over gezegd is.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!