Baby’s 0162 richten vernielingen aan

Jongeren richten vernielingen aan en zetten beelden op Instagram

Ook een vuurwerkbom deelden de vandalen via Instagram BN DE STEM

Een groep jongeren heeft in Geertruidenberg en Raamsdonksveer, in Noord-Brabant, flinke schade aangericht en de vernielingen online gezet. Onder het account strijders.0162 ALIAS baby’s 0162 plaatsten ze filmpjes van hun daden op Instagram.

Deze week nog zouden er nieuwe filmpjes zijn geüpload op de fotodienst, maar inmiddels is het account verwijderd. Op beelden die BN De Stem daarvoor verzamelde is te zien dat de jongeren onder meer bushokjes slopen, dixi’s omver gooien en kliko’s in brand steken. Een van die filmpjes zouden de jongeren hebben voorzien van het onderschrift ‘Da’s pech, kliko weg’.

Videobeelden van de vandalen in Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg vraagt inwoners die getuige waren van vernielingen zich te melden bij de politie. “We weten dat er verschillende groepjes hangjongeren actief zijn, maar weten niet wie hier achter zitten. Van veel van de vernielingen die op de filmpjes te zien zijn, is ook geen aangifte gedaan”, zegt een woordvoerder. “Daarom vragen we mensen die vernielingen zien, meteen 112 te bellen.”

Snapchat

Eerder deze week sloegen andere jongeren toe in de oude dierentuin in Emmen. Daar zijn onder meer wasbakken en spiegels kapotgeslagen, ruiten ingegooid, glazen deuren ingetrapt, muren bespoten met graffiti en vitrines kapotgemaakt. De schade loopt in de tonnen euro’s.

De daders hebben nieuwe beelden daarvan nu verspreid via Snapchat, een dienst waarbij mensen elkaar berichten kunnen sturen met foto’s en video’s die binnen tien seconden weer verdwijnen.

Snapchatbeelden van de vernielingen in voormalig Dierenpark Emmen

De politie in Drenthe heeft de afgelopen dagen tientallen tips gekregen over de vernielingen in het verlaten dierenpark. Sommige tipgevers hebben ook namen doorgegeven van jongeren die in het filmpje voorkomen. De politie verwacht de eerste verdachten daarom snel op te pakken.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!