Beroep tegen Van der Graaf

Beroep tegen Van der Graaf

Het OM sleept de moordenaar van Fortuyn opnieuw voor de rechter. Sinds Van der Graaf vorige maand een kort geding tegen justitie won en zich niet meer door een psychiater hoeft te laten behandelen, lijkt hij iedere terughoudendheid te laten varen en is hij regelmatig in diverse steden en dorpen te zien.

Het OM legt zich er echter niet bij neer, bevestigde het gisteren tegenover deze krant. Het gaat in beroep tegen het vonnis van de kortgedingrechter waarin hij werd vrijgesteld van de begeleiding door een psycholoog tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidstelling.

Waar ging het ook alweer om?

Op 6 mei 2002 wordt Pim Fortuyn vermoord op klaarlichte dag bij het mediapark te Hilversum. Volkert van der Graaf wordt al snel gearresteerd. Hij beroept zich al snel op zijn zwijgrecht. Na het bekend maken van de moordaanslag breken er relletjes uit in heel het land! Fortuyn stond op het punt om minister president te worden, hij zette de Nederlandse politiek op zijn kop! Al snel worden er complottheorietjes bedacht en gaan er veel mensen vanuit dat het geen eenmansactie was. Waarom wordt 1 kogelhuls bijvoorbeeld op meters verre afstand gevonden? Wie was de man op een dak vlakbij? Zo zijn er nog heel veel vragen. Theo van Gogh denkt niet aan een eenmansactie. Bekijk alle filmpjes en dan wordt al veel duidelijk.

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!