Bestuur Piratenpartij maakt overstap naar Forum voor Democratie


Het bestuur tijdens de presentatie van de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen van 2012.

Het gehele bestuur van de Piratenpartij stapt over naar Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Dat bevestigt de Piratenpartij.
Een woordvoerder van de Piratenpartij laat weten dat het bestuur is opgestapt vanwege ,,een verschil van inzicht over de te volgen koers.” Het zou daarbij gaan om de koers van beoogd lijsttrekker Ancilla van de Leest, die het bestuur en de ledenraad te weinig zou hebben geraadpleegd bij de totstandkoming van het partijprogramma.

Bestuursvoorzitter Floor Drost liet via Twitter weten: ,,Met gemengde gevoelens mijn bestuursfunctie bij @Piratenpartij neergelegd, omdat gestelde transparantie niet transparant bleek te zijn.”

De Piratenpartij is momenteel druk bezig een interimbestuur te vormen en verwacht later vandaag met een officiële verklaring te komen. Van de Leest is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Openbreken
Thierry Baudet maakte gisteren wereldkundig dat zijn Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen. De groep was een van de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum. De groep wil een politieke partij worden om ,,het systeem van binnenuit open te breken.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!