Bielefeld: Eten voor “vluchtelingen” belandt in de container – tegelijkertijd lijden arme Duitsers honger

screenshot_28

 

Wat een ziek land is dit geworden; aan de ene kant stapels weggegooide levensmiddelen, aan de andere kant moeten arme mensen honger lijden. Miljoenen sociaal benadeelde Duitse burgers zijn blij met (bijna) alle levensmiddelen van de voedselbank en sluiten braaf aan in de rij bij de gaarkeukens. Dan echter de “vluchtelingen”onderkomens: daar wordt het eten aangeleverd – in de meeste gevallen door een cateraar – en komt het grotendeels op de vuilnisbelt terecht. Als reden wordt genoemd:

Alle “vluchtelingen” zouden niet altijd aanwezig zijn, hebben afspraken of zijn elders bezig, velen hebben geen honger, anderen vinden het eten van die dag misschien niet lekker. Diepvriesmenu´s en andere levensmiddelen moeten weggegooid worden als ze niet worden opgegeten. Dat geldt ook voor het brood, bijvoorbeeld Turks brood, dat bij de maaltijden geserveerd wordt.

Natuurlijk ergeren de mensen zich aan zo´n verspilling en ze vragen zich terecht af waarom het eten niet aan de voedselbanken in Bielefeld wordt geschonken. Het antwoord daarop komt van de exploitanten van de onderkomens: ze mogen niet.

Nuchter bekeken: het eten voor “vluchtelingen” komt in de container terecht, terwijl op hetzelfde moment arme mensen met een minimumpensioen of daklozen hier in het land in de rij staan bij de voedselbanken of naar etensresten in de afvalcontainers woelen. Tegelijkertijd komt het bij de voedselbanken al tot ruzies, omdat “vluchtelingen”, die al voldoende verzorgd worden in de onderkomens, de levensmiddelen meenemen. Dat klinkt op de een of andere manier paradox?!

Hier is sprake van een groot onrecht! Een deel van de Duitsers gaat het zó slecht, niet alleen armen, ook arbeiders met een volledige baan hebben vaak niet genoeg te eten, omdat er na aftrek van alle bijkomende kosten van het karige hongerloon nog maar nauwelijks genoeg overblijft om van te leven. Van het loon gaat meer dan de helft af voor huur en bijkomende kosten, telefoon, stroom, verzekeringen enz. Dan blijft er niet veel meer over voor het eten. Dus kunnen er vaak alleen maar aanbiedingen gekocht worden, hoofdzaak: het is goedkoop. Dus anders dan de Duitse staat ons wil wijsmaken moet de Duitse belastingbetaler ongevraagd de volledige verzorging van de “vluchtelingen” financieren, die dan vaak ook nog ongelooflijk respectloos en ondankbaar zijn, net alsof ze de Duitsers voor hun hulp ook nog in het gezicht spugen.

De politici zijn de splijtzwammen van de samenleving als ze autochtonen, waar het niet goed mee gaat, behandelen als tweederangs mensen, want door het systeem wordt de Duitser niet verwend, maar belachelijk gemaakt. Tegelijkertijd speelt geld geen rol bij “vluchtelingen”.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!