Ophef over ijsjes. Hoeveel zou jij voor een bolletje (of twee) betalen?

Bob’s IJs uit Uddel is het middelpunt geworden van een relletje. Klanten voelen zich opgelicht omdat je bij Bob één smaak bestelt, maar twéé bolletjes krijgt – en dus ook moet afrekenen. Bekijk het filmpje hieronder:

,,Moest 13,50 betalen voor 2 en 3 bolletjes ijs. Prijslijst hangt ergens achterin. Belachelijk” en ,,Schaam me dat ik de ijsjes betaald heb. Belachelijke hoge prijzen €3,00 voor een kinderijsje. Prijs is niet duidelijk voordat je het besteld. En als de kinderen eenmaal de ijsjes in handen hebben, wil je ze het ook niet terug laten geven als je de prijs gehoord hebt”, zijnenkele reacties op internet.

Genegeerd
Op een Facebook-pagina staan 121 beoordelingen van Bob’s IJs. Astrid Steendijk schrijft onder andere: ,,Deze man is een afzetter en alleen gericht op geld verdienen. Blijkbaar verdient hij nog genoeg aan iedereen die maar 1 keer komt. Prijslijst laat zien dat 3 bolletjes 3,75 kost. Ik zeg dat ik die wil, hij pakt het hoorntje en zegt dat er 3 smaken in het hoorntje gaan maar 3 smaken is niet 3 bolletjes, nee dat zijn er 6. Resultaat 7, 50 euro voor een ijsje want dan krijg je per smaak 2 bolletjes.Als je klaagt wordt je ineens genegeerd. Schandalig”.

Servetje 25 cent
Op YouTube staat een reportage over een ontevreden klant. Die schrijft: ,,Een ijsje met 4 bolletjes kost 4,75 , echter bestel je dan 4 smaken worden er opeens 8 bolletjes geschept mag je opeens 8,50 neerleggen. Een servetje staat op het bord als “happy hands” en wordt ook nog 25 cent voor gerekend.” In die reportage zegt de ondernemer zelf dat hij zich niets aantrekt van de klachten van klanten ‘omdat je het toch niet iedereen naar de zin kunt maken’.  En over zijn beleid om niet 1 bolletje per smaak te doen zegt hij: ‘Dat haalt de snelheid eruit. Op deze manier hoeven klanten minder keuzes te maken en loopt het sneller door. Een groot ijsje met drie smaken, dat is bij mij zes bollen. Weet u hoe lang het duurt voordat iemand zes smaken heeft uitgekozen?” – BRON

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!