Islamisering gaat door: Boerka’s op scholen in Utrecht

In Utrecht zijn in korte tijd twee ‘incidenten’ geweest waarbij vrouwen in een nikab botsten met de leiding van basisscholen. Daarbij werd een vrouw van het schoolplein gestuurd. Beide incidenten vonden plaats in de kansenparelwijk Overvecht. In april werd een moeder dringend verzocht het schoolplein van de  Marcusschool te verlaten. Ze haalde haar kind op terwijl ze was gekleed in een nikab, een sluier die het gezicht bedekt en alleen de ogen vrijlaat. Dat is tegen de schoolregels, stelt Jan van der Klis, voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Scholenstichting Utrecht. De Marcusschool maakt onderdeel uit van deze stichting. Van der Klis verwijst naar het kledingprotocol. Daarin staat: ,,Voor goed onderwijs is van essentieel belang dat leraren en leerlingen en ouders/ verzorgers goed met elkaar kunnen communiceren; verbaal en non-verbaal. Het dragen van gelaatsbedekkende kleding verhindert dat.” Volgens Van der Klis heeft de vrouw niet meer voor problemen gezorgd. Op een andere school deed zich twee weken geleden een vergelijkbaar incident voor. De ouders wilden hun vierjarig kind inschrijven op één van de vier locaties van OBS Overvecht. De vrouw kwam in nikab naar school. Haar man gaf bovendien te kennen dat hij niet wilde dat zijn kind in een gemengde klas terecht zou komen. ,,Als openbare school hebben wij respect voor verschillende achtergronden en levensovertuigingen. Gezichtsbedekkende kleding is in de school echter niet toegestaan, want voor het onderwijs is het belangrijk dat we elkaars gezicht kunnen zien”, aldus directeur Marije Wassenaar. Zij benadrukt dat ze in gesprek blijft met de ouders van het kind. De Tweede Kamer buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel van minister Plasterk om nikabs te verbieden. De actiegroep van onverdraagzame cultuurverrijkers ‘Blijf van mijn Niqaab af‘ is landelijk een petitie gestart om de wet tegen te houden. Die is al bijna 9.000 keer getekend, want zij willen niet integreren in Nederland. De organisatie wil niet op de kwesties in Overvecht reageren. De betrokken ouders zijn niet voor commentaar bereikbaar. – BRON

3 thoughts on “Islamisering gaat door: Boerka’s op scholen in Utrecht”

 1. Als ze niet willen integreren Wat komen ze dan doen? Ik ben geen racistisch persoon In tegendeel Maar je past je aan naar waar je bent Als je hier niet wil zijn. Vertrek dan weer!

  1. Het is een vrije land, jij hebt het recht niet om iemand wijs te maken wat die gene wel en niet aan mag doen. Als iemand zich goed voelt in bedekte kleeding, wie ben ik of jij om het die gene te verbieden? Het heeft trouwens niks met integreren te maken maar meer met elkaar accepteren ondanks iemands relegie of afkomst. Als wij minder met elkaars zaken bemoeien zullen we veel verder komen??

 2. Ik ben ook even gaan googelen voor wat betreft de oorsprong van de burka en dit was echt hilarisch: “Een beetje geschiedenis kan niet schaden…
  Het is misschien nuttig dat alle Burkadraagsters dit ook eens zouden
  weten. Misschien zouden ze zich dan wel anders kleden… ofwel zijn ze zo.
  De Burka komt uit de Astarté cultus uit het oude Mesopothamië.
  Dit was om de godin van de fysieke liefde te eren.
  Alle vrouwen zonder uitzondering, moesten zich ééns per jaar
  prostitueren in de heilige bossen die rond de tempel van de godin
  stonden.
  Om niet herkend te worden, namen de vrouwen uit hogere rangen de
  gewoonte om zich volledig te verschuilen achter de voile van de Burka.
  Ook goed om te weten is dit: Mustapha Kemal, alias Ataturk, 1e
  president vanTurkije, van 1923 tot1938, had een goede truc gevonden om de roddelaarsters de mond te snoeren. Hij maakte een einde aan het dragen van de burka en liet hiervoor een eenvoudige wet stemmen, met onmiddellijke ingang.
  *Alle turkse vrouwen hebben het recht zich te kleden zoals ze willen.
  Doch, alle prostituees zijn verplicht om de burka te dragen.*
  En …vanaf de volgende dag zag je geen enkele burka meer in de straten van Turkije.Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds van kracht!!! Daarom worden er in Turkije zeer weinig Burka’s gedragen. Misschien laten aanplakken in de gemeente in alle talen van de moslims!!!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!