RTL4 stopt met Zwarte Piet!

Anti-Nederlandse omroep RTL zwicht voor een handje vol anti-Nederlandse ‘activisten’ en negeert de meerderheid van de Nederlandse bevolking die gewoon Zwarte Piet wil. Maar RTL is een commerciële omroep dus BOYCOT RTL!!

rtlboycot2

RTL stopt met Zwarte Piet. Het mediabedrijf kiest voortaan voor pieten met roetvegen. Volgens RTL past Zwarte Piet niet meer in het huidige tijdsbeeld.

Schoorsteen Piet, die bij de zender vanaf nu gewoon Piet heet, heeft zwarte vegen op zijn gezicht omdat hij door de schoorsteen komt. “Voor een deel is het beeld van Zwarte Piet discriminerend, terwijl anderen vinden dat Zwarte Piet een onlosmakelijk deel van de traditie is. RTL heeft begrip voor beide standpunten, maar vindt ook dat het in deze discussie niet zou moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar”, schrijft het bedrijf in een verklaring. Vorig jaar besloot RTL nog om vast te houden aan Zwarte Piet. Het bedrijf volgt nu het voorbeeld van de Stichting Sinterklaas in Amsterdam, die in 2014 de Schoorsteen Piet introduceerde. Hele verklaring RTL:

RTL kiest voor de Schoorsteen Piet. Deze Piet is vanaf nu de enige Piet die in de RTL programma’s te zien is. Dit besluit is genomen door de directie van RTL na de vele gesprekken die zijn gevoerd met zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet. Onder andere in de bijeenkomsten gefaciliteerd door Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. In de laatste bijeenkomst is door voor- en tegenstanders een verklaring opgetekend waarin afstand wordt gedaan van elke vorm van bedreiging, geweld, polarisatie en agressie rond het Sinterklaasfeest en is het voornemen uitgesproken om het Sinterklaasfeest een feest te laten zijn voor alle kinderen in Nederland. Met de keuze voor de Schoorsteen Piet geeft RTL inhoud aan deze verklaring en volgt het bedrijf het voorbeeld van de Stichting Sinterklaas in Amsterdam, die in 2014 de Schoorsteen Piet introduceerde. Schoorsteen Piet, die wij vanaf nu gewoon Piet noemen, heeft zwarte vegen op zijn gezicht, omdat hij door de schoorsteen komt. De meesten van ons zijn opgegroeid met het idee dat Piet door de schoorsteen komt. Aan dat verhaal houden wij vast, wij passen alleen zijn uiterlijk aan. Ooit hebben we afscheid genomen van de roe en we stoppen ook geen kinderen meer in de zak naar Spanje, omdat het niet meer paste in ons tijdsbeeld. In onze visie past Zwarte Piet ook niet meer in het huidige tijdsbeeld en daarom kiezen we voor Schoorsteen Piet. Het Sinterklaasfeest is een prachtig familiefeest voor veel kinderen en gezinnen in Nederland. Een feest dat staat voor gezelligheid en saamhorigheid. De laatste jaren is door de discussie over Zwarte Piet vooral verdeeldheid en onduidelijkheid ontstaan. Voor een deel van Nederland is het beeld van Zwarte Piet discriminerend, terwijl anderen vinden dat Zwarte Piet een onlosmakelijk deel van de traditie is. RTL heeft begrip voor beide standpunten, maar vindt ook dat het in deze discussie niet zou moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar. Wij hopen dat de nieuwe Piet de harten herovert en dat het vieren van een gezellige Sinterklaasavond met het gezin, familie, vrienden, buurten en verenigingen weer centraal staat. – RTL Nieuws

BRON

En vergeet de XENOS en JUMBO niet te boycotten!!

9 thoughts on “RTL4 stopt met Zwarte Piet!”

 1. Ik wordt hier zo moe van en zo ziek zo jammer. Maar ik denk dat we dit toch weer gaan verliezen. Dus al dat zeuren ze krijgen toch uiteindelijk overal hun zin in dat vind ik het ergste dat je een onschuldige traditie die leuk kan zijn en zo verziekt wordt. Ik ken veel donkere mensen maar niet 1 die erover valt. Ze vinden het allemaal leuk. Op zich ben ik het gisteren met Jeroen Pauw eens dat het ook niet zoveel uitmaakt dat de kinderen even raar kijken en dan verder pepernoten rapen gezellig zingen en cadeautjes krijgen daar gaat het ze om. Maar er moeten hier wel met allerlei andersdenkenden rekening gehouden worden die hun feestjes gewoon willen vieren zoals hun dat willen en dat moeten wij accepteren en daarom wil ik dat zij ook het verhaal eromheen goed lezen, begrijpen en accepteren en dat zwarte Piet gewoon blijft dat is weer ons feestje. Ik word hier echt niet goed van de wereld staat in brand en tot de VN toe bemoeit zich met Zwarte Piet. Bezopen toestand in feite. Geef ze hun zin niet denk ik maar ik weet ze krijgen het wel want ze mogen niet gekwetst worden maar wij wel.

 2. Goed toch dit?
  Steeds meer mensen krijgen zo een onderbuik gevoel bij onze cultuurverrijkers, al dan niet een hekel aan ze.
  Wel jammer dat het eerst weer ten koste van onze kinderen moet gaan, maar uiteindelijk komen steeds meer Nederlanders tot inzicht. Langzaam dat wel, want nu zijn ze even boos morgen niet meer, maar de frustratie keert steeds sneller terug tot het genoeg is.
  Enigste waar ik zo van walg, is duizenden filmpjes op youtube waar de blanke word gedicrimineerd en dat we op straat voor tatta en wat nog meer worden uitgemaakt. Dat daar geen standaard aangifte voor klaar ligt en dat de mensen ook geen aangifte doen daarvoor.
  Stop met huilen hier en ga aangifte doen tegen uitspraken van bv Sylvana maar ook van de de medemens die jouw vrouw of kind voor hoer uitscheld of wat dan ook.
  En ja de politie zegt niets te kunnen, maar dit is ook discriminatie, dus strafbaar.
  Doe angifte van dierenmishandeling met offerfeest, maar houd op met internetridderen, dat werkt niet.

 3. Vrijdag 28 oktober 2016. Uitzending Voice of Holland. Ene Oumnia Guigui had liever voor Ali B gekozen. Zij zegt openlijk “vanwege de Marokkaanse achtergrond”. De Nederlandse kandidaten die wel omdraaide met hun stoel voldeden kennelijk niet, want die hebben een Nederlandse achtergrond. Openlijke discriminatie!
  Ali B zinspeelt de hele uitzending op zijn Marokkaanse etniciteit en zinspeelt ook continue dat veel zo niet heel Nederland racistisch is.
  RTL4 ‘bant’ zwarte Piet, terwijl dat niets met ras, discriminatie of etniciteit van doen heeft. Maar staat openlijk discriminatie van de Nederlandse etniciteit toe!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!