Rapport: duizenden Britse moslims leven in moslimenclaves, hebben geen idee van rest wereld

‘Sommige moslims denken dat Groot-Britannië een islamitisch land is’

Duizenden Britse moslims wonen in stedelijke islamitische enclaves waar ze naar islamitische scholen gaan, islamitische televisie kijken en uitsluitend mede-moslims ontmoeten zonder dat ze veel afweten van de rest van Groot-Britannië. Sommigen leven zo geïsoleerd dat ze er van overtuigd zijn dat Groot-Britannië islamitisch is. Dit staat in een binnenkort te verschijnen rapport over de integratie in Groot-Britannië  waarop de Sunday Times de hand wist te leggen.

De schrijvers van het rapport denken dat deze publicatie een ‘schok voor het systeem’ zal zijn. De regering May zal dankzij deze bevindingen niet langer kunnen ontkennen dat er een probleem is met de integratie in het algemeen en de islam in het bijzonder.

Ook wordt in het rapport gewaarschuwd voor extreme segregatie. Zo zijn er inmiddels 500 scholen in Groot-Britannië die bijna uit alleen blanke of alleen etnische kinderen bestaan waardoor het gevaar voor uitsluiting en radicalisering groot is. Alleen al in Birmingham zijn 21 scholen die met vrijwel uitsluitend islamitische leerlingen.

Volgens de laatste, outdated, tellingen is zo’n 5 procent van de Britste bevolking islamitisch en bijna 60 procent christelijk.

 

BRON en BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!