Britse politicus wil leeftijd kindmigranten bepalen met tandheelkundig onderzoek

Een Britse politicus wil dat er een tandheelkundig onderzoek komt bij de 14 ‘kindmigranten’ die maandag vanuit Calais zijn aangekomen in Engeland. Sinds de komst leven er vragen over de leeftijd van de jongemannen van wie er sommigen ouder uitzien dan ‘14 tot 17 jaar‘.

Omdat ze geen identiteitspapieren hebben, is er volgens het kamerlid David Davies geen andere betrouwbare manier om vast te stellen dat het hier inderdaad om kinderen gaat. De jongeren, onder meer afkomstig uit Syrië en Soedan, zijn uitgekozen omdat ze hier familie hebben wonen. Ze zijn de eersten van een groep van honderd die zal arriveren voordat de Fransen The Jungle (bij Calais) volgende week met de grond gelijk gaan maken.

kinderenhoax2Vluchtelingenorganisaties hebben kritiek geuit op de negatieve beeldvorming in de Engelse pers. ‘Aan iemands voorkomen is niet altijd af te zien wat de leeftijd is’, beweerde Judith Dennis van de Refugee Council. Het ministerie van Binnenlandse Zaken beweert dat lichamelijk onderzoek van migranten in strijd is met de regels. Uit onderzoek is gebleken dat tweederde van de ‘kindmigranten’ die sinds september 2015 naar het eiland zijn gekomen, toch ouder is dan aanvankelijk werd aangenomen. BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!