Brussel wil eind grenscontrole

#sluitdegrenzen

Zijn ze nu helemaal gek geworden? Einde van de grenscontrole? De grenzen moeten juist dicht! Het moet stoppen met de asieltsunami. De veiligheid van u, uw kinderen, uw dierbaren kan niet meer worden gegarandeerd. De kosten lopen hoog op en wij Nederlanders kunnen de pot op!?

Nog voor december moeten de EU-lidstaten stoppen met hun controles van de Europese binnengrenzen. Dat stelt de Europese Commissie vrijdag voor in een plan dat het personenverkeer in de paspoortvrije Schengenzone terug moet brengen naar de oude situatie.

Een belangrijk onderdeel van het plan is de Europese Grens- en Kustwacht. Die moet in november volledig operationeel zijn, zo staat in het uitgelekte voorstel. Ondertussen moet Griekenland de gaten in zijn grenzen dichten.

De Europese grenswacht moet ertoe bijdragen dat minder migranten Europa binnenkomen. Dan kunnen lidstaten zich niet meer beroepen op de ‘uitzonderlijke’ omstandigheden waaronder de grenscontroles van onder meer Duitsland en Oostenrijk toelaatbaar zijn.

EU-president Donald Tusk reist deze week langs de landen van de zogenoemde westelijke Balkanroute. In elk land benadrukt hij dat nationale maatregelen geen soelaas bieden en dat de Schengenregels moeten worden gerespecteerd.

bron: telegraaf

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!