Buitenhof Delft het Calais van Nederland

Kind durft amper de straat op in geterroriseerd Buitenhof

Bewoners van de wijk Buitenhof voelen zich geconfronteerd met straatbendes. 
Aangezien ik jarenlang in de buurt heb gewoond kan ik dan ook met zekerheid vertellen dat deze jeugdbendes bestaan uit kansenparels, cultuurverrijkers en bontkraagjes. Alias Marokkaanse probleem jongeren.
Onderstaand artikel staat niet op zichzelf, er is al jarenlang overlast. Hierbij geef ik u een aantal voorbeelden wat ik zelf heb meegemaakt, gezien en gehoord:
Diverse kansenparels zijn opgepakt wegens het handelen in cocaïne. Mishandelingen, moorden en straatroven gepleegd door bontkraagjes zijn geen incidenten meer maar lijkt op een normale gang van zaken in de wijk Buitenhof in Delft. De politie heeft hier al meerdere Marokkaanse jongeren neergeschoten, bendes opgerold, loverboys achter de dikke deur gezet en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Dit alles is in een periode geweest van 3 jaar dat ik in deze omgeving heb gewoond. Gelukkig niet in de wijk zelf gewoond maar wel in de directe omgeving. In de wijk zelf wil je nog niet dood gevonden worden. Het lijkt wel het Calais van Delft. Het is 1 grote bende, Marokkaanse jongeren terroriseren de buurt, schromen niet om ouderen te overvallen, in te breken,diverse schietpartijen en moorden, minderjarigen te mishandelen, vrouwen te verkrachten en te ronselen voor in de prostitutie. Hun inkomen verschaffen ze door drugs te verhandelen, drugs te produceren, snackbars te overvallen, woninginbraken, woning overvallen, loverboy praktijken enz enz. Je kan en wilt er niet alleen over straat wanneer de zon onder is gegaan. Buitenhof was vroeger o zo mooi en stond bekend om de saamhorigheid, ze hebben zelfs de prijs van leukste straat van Nederland gewonnen. Helaas is daar door deze Marokkanen niets meer van terug te vinden.
Ondergaand leest u een artikel gepubliceerd in het AD op zaterdag 19-03-2016
Jeugdbendes terroriseren de wijk Buitenhof. Jongeren mishandelen kinderen, jagen ze achterna door de straten en bedreigen mensen. Ouders van mishandelde kinderen zijn het zat. Ze hebben aangifte gedaan bij de politie, die de problemen erkent.
,,Ik begrijp de verhalen van de ouders. ’s Avonds voel je je niet op je gemak daar,” zegt een politiewoordvoerder. ,,Het is een golfbeweging in Buitenhof. Je pakt jongeren die voor overlast zorgen op en hoopt dat het rustig blijft. Maar even later nemen anderen hun plaats weer in.”,,Ik ben als ouder nooit meer rustig als mijn kind buiten speelt,” zegt een moeder van een mishandelde jongen. Uit angst voor reacties van leden van jeugdbendes durven zij en andere ouders niet met hun naam in de krant. ,,Als we dat doen, worden een dag later al onze ramen ingegooid,” merkt een vader op.

Straatroven
De problemen in Buitenhof zijn niet van de laatste tijd. Ook vorig jaar stapelde het ene incident zich op het andere. Straatroven, waarbij met name laptops, geld en mobiele  telefoons werden buitgemaakt,  waren aan de orde van de dag.

Met de aanhouding van een achttal jongeren, vorig jaar november, leek de rust enigszins weergekeerd.

Maar het is weer mis. De getroffen ouders hebben aangifte gedaan bij de politie, die zegt de zaak in onderzoek te hebben. Om hoeveel aangiftes het gaat, wil de politie niet kwijt. De gemeente bevestigt dat het onrustig is in Buitenhof. ,,We zijn ons bewust van de problemen, we hebben ernstige zorgen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan oplossingen,” laat wethouder Raimond de Prez (PvdA, wonen en zorg) weten. De Prez wijt de situatie in Buitenhof met name aan ‘het ontstaan van een monocultuur’. ,,Er is sprake van een concentratie van mensen met dezelfde achtergronden en problemen.”

Angst
Hij doelt daarbij op het feit dat in Buitenhof veel mensen wonen van verschillende nationaliteiten, vaak werkloos of met een laag inkomen.
Een rondgang in de wijk leert dat de angst er bij mensen flink in zit, met name in de buurt van de hoogbouw rond het Verdiplein.

3 thoughts on “Buitenhof Delft het Calais van Nederland”

  1. Haha wat een lachwekkend stukje is dit. Er wonen in de buitenhof meer somaliers, irakezen, afghanen en koerden dan marokkanen. Ook zij dragen bontkragen en kunnen er wellicht uitzien als MAROKKANEN. Maar dat jij alles meteen weer marokkaans noemt zonder je feiten te kennen geven mij weinig reden om hier nog verder op in te gaan. En dan nog maar te zwijgen over je bevindingen..lijkt hier wel mexico als we jou moeten geloven. hahaha. Ga je schamen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!