Na bussen zijn nu woonhuizen aan de beurt!!!

 

Nadat voor de zoveelste keer op rij bussen in de Almere Kruidenwijk met stenen waren bekogeld, besloot Connexxion het busvervoer te staken. Nu zijn woonhuizen aan de beurt.

Woningruiten nieuw mikpunt Almeerse reljeugd

De Almeerse reljeugd heeft het niet alleen op busramen, maar sinds vorige week ook op woningruiten voorzien. Afgelopen week zijn er twee ramen van inwoners van de Kruidenwijk gesneuveld.

Bij een van de gevallen gaat het zeer waarschijnlijk om een wraakactie tegen een bewoner. De man hielp bij de arrestatie van een van de verdachte jongeren die busruiten ingooiden, bevestigt een woordvoerder van de politie.

De bewoner meldde zich vervolgens bij de politie en De Telegraaf omdat hij zich sindsdien niet meer veilig voelt in zijn eigen huis. ,,Een dag later is inderdaad een steen door de ruiten gevlogen, maar bij de buren van de man”, zegt een politiewoordvoerster. ,,Daar is ook aangifte van gedaan.”

De Almeerder is er zeker van dat de steen, als wraakactie, zijn ruit moest raken. ,,De steen was voor mij bedoeld, maar kwam bij de buren terecht”, zegt de Almeerder, die anoniem wil blijven. ,,Ik heb uiteindelijk die gast overmeesterd. Gevolg is dat ik nu dertig man achter mij aan heb die wraak zweren. Ik zit nu elke avond beneden te wachten, want heb het gevoel dat ze alsnog naar mijn huis komen.”

Volgens de politiewoordvoerster is er geen signalement van de daders. Bij een tweede incident aan de Zuringstraat, afgelopen zondag, zagen bewoners wel jongeren wegrennen. ,,Daar zijn drie verdachten weggerend en van hen hebben we een signalement. Maar het blijft lastig, want de groepen wisselen van samenstelling.”

De politie heeft sinds kort extra mankracht beschikbaar om de jeugddaders op te sporen. Voor oppositiepartij PVV zijn de twee nieuwe incidenten reden om weer politieke actie te ondernemen. ,,Het is terreur daar in de wijk. Ik wist niet van deze incidenten af en wij gaan burgemeester Weerwind hierover bevragen”, zegt fractievoorzitter Toon van Dijk. De VVD wil dat de daders ’aan de hoogste boom worden opgehangen’.

Burgemeester Weerwind (D66) kreeg het vorige week zwaar te verduren in een debat over veiligheid in het openbaar vervoer. De politie zou hem door een ’interne fout’ niet op tijd op de hoogte hebben gebracht. Hij beloofde de raad voor de toekomst beterschap en vertelde dat hij weet wie de jongeren zijn. Enkelen werden ook thuis opgezocht door agenten.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!