Onmenselijk!! Maximaal drie keer plassen in verpleeghuis Careyn in Hellevoetsluis

Verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis bepaalt dat patiënten maximaal drie keer op een dag naar het toilet mogen. Dat wordt schriftelijk vastgelegd, zo heeft RTV Rijnmond gezien. Op een formulier worden de toilettijden gedicteerd: elf, twee en zes uur. Volgens familie van de patiënt wordt er moeilijk gedaan als iemand een keer extra naar het toilet wil. careyn2Andere bezoekers van verpleeghuis Grootenhoek in Helllevoetsluis bevestigen dat er soms lange wachttijden voor toiletbezoek van patiënten zijn. Bestuurder Harry Luik van Careyn wil in een reactie niet ingaan op individuele gevallen. Hij zegt dat het voorkomt dat personeel afspraken maakt met bewoners om de werkdruk omlaag te brengen. “Mensen die dementerend zijn, zijn vaak rusteloos en willen soms wel 36 keer naar de wc. Wat wij dan vaak doen, is dat wij hen helpen in hun behoefte om zo normaal mogelijk naar het toilet te kunnen. Als het even kan faciliteren we het wc-bezoek uiteraard.” De Inspectie Gezondheidszorg heeft aangekondigd dat Careyn een interventieteam over de vloer krijgt om de zorg te verbeteren omdat die soms ernstig tekort schiet. Het is de eerste keer dat zo’n zware maatregel wordt genomen. Volgens Luik bestaat zo’n interventieteam uit deskundigen van verzekeraars en vertegenwoordigers van cliënten. Het team kijkt mee naar verbeterpunten. Luik ziet hen niet als bewakers, maar als helpers. Henk Krol van de partij 50Plus heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Van Rijn. Hij vraagt Van Rijn om zijn oordeel over het plasbriefje van Careyn. En het Kamerlid wil weten wat de staatssecretaris gaat doen om te voorkomen dat verpleeghuizen vaker het toiletbezoek aan een maximum verbinden. – BRON

18 thoughts on “Onmenselijk!! Maximaal drie keer plassen in verpleeghuis Careyn in Hellevoetsluis”

  1. PVV heeft niets bereikt in de vele jaren van haar bestaan. Stemmen op die partij kan een goed gevoel geven, maar is struisvogel gedrag. De stem gaat gewoon verloren in het blauwe leer dat de heer Wilders dagelijks oppoetst in Den Haag. Maar stem gerust op de PVV, krijg een goed gevoel en let daarna niet op of er ook maar iets door deze een mans partij bereikt zal worden. Let u wel op dan is dat goede gevoel snel weg…

 1. Zag hem gisteravond bij Pauw. Situatie over het ‘plassen’ ligt toch wel echt anders dan in de gehypte media weergegeven. Vond hem genuanceerd en met respect praten over patienten en medewerkers en met verstand van zaken over ontwikkelingen in de zorg. Daarbij is hij pas deze week begonnen, juist met de opdracht om de misstanden als door de Inspectie geconstateerd op te lossen. Tuurlijk een fors salaris, maar ook een complexe opdracht te vervullen om kwaliteit te verbeteren in combi met door het Rijk opgelegde bezuinigingen en toegenomen zorgzwaarte… ik geef hem vooralsnog het voordeel van de twijfel… en.. ja wmb mogen de medewerkers – vrouw of man – best wat meer verdienen voor hun bijzondere werk. Gaat wel belastinggeld kosten dat ook weer ergens vandaan moet komen…

 2. Verbazingwekkend dat het nu zo op de man gespeeld wordt. Hij is 1 novemer in dienst getreden en krijgt dit de 2e werkdag op zijn bord. Juist hij noet oplossen wat ervoor is ontstaan. Ik wens Harry en alle clienten en medewerkers van Careyn veel succes en wijsheid.

  1. Het lijkt wel of ze in dit kabinet graag het spel Zwarte Piet spelen! In 2014 werd dhr.van Rijn notabene al door zijn eigen vader op de hoogte gebracht over de toestanden in de verpleeghuizen.
   In plaats dat dit kabinet zorgt voor meer handen aan het bed, zoals toegezegd, kunnen ze nu alleen maar meer taken bedenken voor het personeel. Het gevolg minder tijd en aan dacht voor de mensen.
   Nu blijkt dat er van alles niet volgens de regels gaat en het kabinet staat op tilt. En iedereen heeft er een duidelijk oordeel over ; het is schandalig. Weet u wat schandalig is! Dat honderden collega’s met hart en ziel hun werk doen en dat dit kabinet hun laat barsten! En juist hun de Zwarte Piet krijgen. Heren uit Den Haag waar blijven de extra handen aan het bed?

 3. Beetje jammer deze negatieve reacties over Meneer Harry Luik, deze meneer is sinds 1 november 2016 als tijdelijk voorzitter bij Careyn gekomen omdat de huidige voorzitter zijn functie heeft neergelegd. Nog geen halve week aan e slag en wordt nu al als pispaal gebruikt, zou fijn zijn als men zich eerst zou verdiepen in de situatie voor iemand hier op de media te kakken wordt gezet! Ik wens Meneer Harry Luiken veel wijsheid in zijn te nemen besluiten en hoop dat hij van Careyn weer een goed bekend staande organisatie mag maken!

  1. “Meneer” verdient meer dan een minister, en heeft in de media gewoon gereageerd en gedaan alsof het uiterst normaal is om dit soort afspraken te maken met bewoners.

 4. Ongenuanceerde uitspraken,dat mensen maar 3x per dag zouden mogen plassen,iemand die niet[met zn handen]in de zorg werkt,heeft geen idee waar hij /zij over praat.Wij worden gekort,staan onder druk,moeten TE VEEL werkzaamheden met TE WEINIG handen verrichten,wij hebben te maken met zeer strenge eisen van de inspectie wij hebben te maken met veel papierwerk dat in orde moet zijn,wij hebben te maken met familie….,veel familie is met ons begaan,hebben begrip,bieden steun,en we hebben te maken met familie,die het onmogelijke van ons vragen,over de kleinste dingetjes vallen,terwijl hun vader /moeder gewoon tevreden is.Ondanks klachten,dreigementen,en scheldpartijen,moeten wij vriendelijk en professioneel blijven.Als dit nog veel langer door gaat,is er straks geen mens die nog in de zorg wil werken….,het is een roeping,maar de rek gaat er uit,alle negatieve publiciteit van veel domme mensen,doet hier geen goed aan .

 5. Ik moet zelf ook 12 keer per dag naar het toilet. Leuk hé? Zit je net in de stad, daar gaan we weer. Om schijtziek van te worden. Diegene die die afspraak verzonnen van een maximum aantal per keer naar het toilet voor dementerende diegene die het verzonnen heeft moet je gewoon weigeren naar het toilet te laten gaan en continue blijven volgen eens kijken of hij of zij het nog leuk vind al die regeltjes die ze zelf bedenken. Meestal vinden ze het dan niet zo leuk meer en is de lol er af. Is het gelijk afgelopen met dat soort lui. En ook niet een plastuit mee laten nemen, nee gewoon stelen van hun. Zodat ze lekker hetzelfde gevoel hebben als die bejaarden, zijn ze potdomme gak geworre? En dan later uitschelden wat benne voor vuillak?

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!