Chauffeurs klagen over gelukzoekers

Buschauffeurs van maatschappij QBuzz in Drenthe hebben hun buik vol van gelukzoekers die voor PROBLEMEN zorgen. Dat gebeurt vooral op een buslijn van Emmen naar Ter Apel, zeggen ze tegen RTV Drenthe.

Volgens de chauffeurs stappen vooral Noord-Afrikaanse jonge mannen steeds vaker zonder kaartje in de bus en gedragen ze zich agressief als ze daar op worden aangesproken. Een steward die anoniem wil blijven zegt tegen RTV Drenthe dat de politie soms zelfs gratis kaartjes weggeeft aan mensen ‘om van het gedonder af te zijn’.

Wanneer gelukzoekers de bus uit worden gezet omdat ze geen kaartje hebben, wachten ze volgens de steward op een gaatje bij een volgende bus. Het uitdelen van boetes helpt ook niet: ”Die verscheuren ze gelijk”, aldus de steward.

Na een bedreiging van een chauffeur zijn er nu OV-stewards bijgekomen die aan de begin- en eindhaltes van de bus controles uitvoeren. Volgens de stewards is het echter „dweilen met de kraan open.” Ze zijn ook teleurgesteld in gebrek aan steun van de politie.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!