Connexxion: Busincident was geen discriminatie

Foto ter illustratie

Volgens vervoersmaatschappij Connexxion was er geen sprake van discriminatie toen een getint gezin gisteravond bij Amstelveen werd geadviseerd om uit een bus te stappen. Het bedrijf deed onderzoek naar het voorval omdat een twitteraar de buschauffeur van racisme beschuldigde. De chauffeur zou het gezin hebben weggestuurd.

Deze tweet zorgde voor veel ophef. Hij staat inmiddels niet meer online

Deze tweet zorgde voor veel ophef. Hij staat inmiddels niet meer online © twitter/GK_KarimShehata

Volgens Karim ‘Kimo’ Shehata zou de buschauffeur het zwaar bepakte gezin hebben verzocht de bus te verlaten, omdat er plaats moest worden gemaakt voor Nederlanders. Zijn vriendin zou het voorval hebben gezien, hij was er zelf niet bij. De tweet is inmiddels verwijderd en vandaag heeft hij zijn berichten toegelicht bij Connexxion.

De buschauffeur stelde dat hij het gezin verwees naar een andere bus, waarmee ze dichter bij hun bestemming zouden komen. Connexxion heeft zowel met de klaagster als met de chauffeur gesproken en de camerabeelden bestudeerd. Volgens het vervoersbedrijf is er niets onoorbaars gebeurd.

Overstap

Inmiddels volledige verklaring gegeven aan Connexxion. Ik ga iedereen vriendelijk vragen rustig aan te doen totdat zij terugkoppelen.

De chauffeur heeft de mensen – die op Amsterdam CS in de bus stapten met onder meer twee matrassen, een tas en een rolkoffer – erop gewezen dat ze in Amstelveen moesten overstappen. De reizigers pakten hun spullen en stapten uit.

De chauffeur merkte toen op dat er daardoor in elk geval wat meer ruimte was in de bus, die in de spits snel voller werd, aldus een woordvoerster van Connexxion. Zij wijst erop dat klachten het best via de klantenservice kunnen worden ingediend en liever niet op Twitter.

Twitteraar Shehata reageerde gisteravond teleurgesteld op het vele commentaar dat zijn tweet uitlokte: ,,Dat mensen ook gelijk zelf maar erbij gaan verzinnen hoe alles gelopen is en aan de hand daarvan conclusies trekken. Bah. Wat kan social media een vreselijk iets zijn.”

2 thoughts on “Connexxion: Busincident was geen discriminatie”

 1. Als een buschauffeur aan donkere zou vragen uit te stappen is die hele dag bezig. Onzin verhaaltje en door Shehata is er even bijverzonnen dat er vervolgens meer plek is voor Nederlanders. Over discriminatie door Shehata gesproken. Is hij dan geen Nederlander? Nee, alleen wanneer het uitkomt.

 2. Word erg zo. Zullen we dan maar aan getinte mensen geen weg meer wijzen als ze ons dat vragen, en standaard niet opkijken maar doorlopen, net alsof we hun niet zien als ze ons benaderen?
  Stel je voor, dat je echt de straat niet weet waar ze moeten zijn en iemand filmt dat en plaatst dat onder de noemer dat jij hun de weg weigert uit te leggen omdat je racist bent.
  Of die oude wat kleinere turkse vrouw hier bij de supermarkt, die niet bij de bovenste producten kan, zal ik die maar niet meer helpen want stel je voor dat ik het verkeerde potje voor haar pak uit behulpzaamheid maar iemand filmt dat en plaats dat onder de noemer dat ik haar expres iets verkeerds aanreik uit racisme.
  Sta je mooi met je kop op social media, omdat een paar roepertjes hun zin willen hebben en propaganderen tot ze gelijk hebben.
  Als je lang genoeg zuigt komt er vanzelf een moment dat je kan zeggen zie je nou.
  Goed bezig hier de media, veel roepen en wijzen dan krijg je vanzelf dit gedrag wat ik omschrijf, niet uit racisme maar uit angst om voor racist te worden bestempeld.
  Maar ook de getinte medemens trekt het aan, ik sta vanmorgen te praten over de zwarte pieten kwestie in de winkel met een bekende. Staan er 2 donkere vrouwen een partij boos te worden op me, die overigens later aankwamen dan ik mijn gesprek starte. Waarom? Heb ik gescholden? NEE. heb ik hun onjuist bejegend? NEE. Ik zei alleen maar tegen mijn gesprekspartner, dat ik het verwonderlijk vind dat een kinderfeest aanzet is tot haat, zonder hier partij te trekken of een schuldige te noemen. Maar meteen zijn ze op hun teentjes getrapt zonder te luisteren. Racist ben je niet dat word je gemaakt, door Den Haag, de media en de zogenaamde slachtoffertjes.

  Kortom ben lekker egoistisch, help niemand meer en zet een grote zichtbare koptelefoon op, dat als je gefilmd word je kan ontkennen het gehoord te hebben want duidelijk is te zien dan dat je een koptelefoon draagt
  .

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!