Corrie sterft voordat de nieuwe bank er is, maar betalen zal ze!

Corrie Jasperse met haar dochters Karin Boulker (links) en Wendy Smila

Corrie Jasperse met haar dochters Karin Boulker (links) en Wendy Smila © Angeliek de Jonge

500 euro betaalde Corrie Jasperse aan voor een bankstel waar ze nooit meer op zal zitten, want vrijdag sterft ze. Maar betalen zal ze…

Alsof je een mes in je hart krijg

Dochter Wendy

De doodzieke Utrechtse stapt vrijdag vrijwillig uit het leven, maar de bank en twee fauteuils die ze bestelde – kort voor ze te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was – kan ze niet meer afbestellen. De eigenaar van de meubelzaak is onvermurwbaar: ,,Ik raak dit bankstel aan de straatstenen niet meer kwijt.”

Corrie Jasperse (72) en haar familie snappen niets van het gebrek aan medeleven. ,,We hadden al 200 euro aanbetaald en dachten nog: ‘jammer, laat maar zitten’. Maar om van de hele bestelling af te komen, moesten we nog eens bijna 300 euro bijbetalen”, zegt een verontwaardigde dochter Karin Boulker (49).

Het gaat om ons het principe, zo ga je toch niet met een stervende vrouw om?

Begrip
,,Alsof je een mes in je hart krijgt,” zegt dochter Wendy (45). Ze weten dat de winkeleigenaar in zijn recht staat. ,,Maar een klein beetje begrip zou je wel verwachten, toch? Dit is gevoelloos en schandelijk.”

In de voorwaarden van Budget King Store op de Utrechtse meubelboulevard staat dat bij annulering 50 procent van de totaalprijs moet worden afgerekend. ,,We dachten eerst om het er maar bij te laten zitten en hebben, om incassokosten en deurwaarders aan de deur te voorkomen, vorige week alles maar betaald. Maar het gaat om ons het principe, zo ga je toch niet met een stervende vrouw om?”

Ik zou denken dat je vooral bezig bent met het aanstaande overlijden van je familielid.

Peter in den Eng

Doktersverklaring
Corrie Jasperse uit Ondiep bestelde de bank met twee stoelen in juni. In juli kreeg ze te horen dat ze alvleesklierkanker heeft. Sinds die tijd ging ze zó hard achteruit dat ze besloten heeft om komende vrijdag euthanasie te laten plegen. Het bankstel zou in oktober bezorgd worden. ,,Mijn kinderen hebben zelfs een doktersverklaring overlegd bij de Budget King Store, maar daar wilden ze niks van weten”, zegt Jasperse.

Directeur Peter in den Eng van Budget King Store zegt het heel erg te vinden dat de vrouw niet meer van haar nieuwe bankstel kan genieten, maar zegt dat hij na lang wikken en wegen toch besloten heeft geen uitzondering te willen maken. ,,De stoelen die ze besteld heeft, hebben een ongebruikelijk formaat en zijn al in productie. Die raak ik echt nooit meer kwijt, tenzij ik daarbij veel verlies voor mijn rekening neem. Geloof me: als ik wist dat ze makkelijk doorverkocht konden worden, had ik met alle plezier met de hand over mijn hart gestreken.”

Afscheid
In den Eng begrijpt ook niet zo goed dat de familie van Jasperse zich erg druk maakt om de 272 euro die nog bijgelegd moesten worden om de annulering compleet te maken. ,,Ik zou denken dat je vooral bezig bent met het aanstaande overlijden van je familielid.”

Volgens de twee dochters en zus Maggie (58) van Corrie Jasperse, die thuis in de woonkamer in een ziekenhuisbed naar eigen zeggen ‘ligt weg te teren’, concentreren ze zich nu ook volledig op het naderende afscheid. ,,Het is betaald en we laten het er ook bij, maar we vinden wel dat dit gezegd mag worden”, zegt dochter Karin. ,,Vrienden hebben ons ook geadviseerd om consumentenprogramma’s op televisie in te schakelen, maar we zijn nu alleen maar met het naderende afscheid bezig.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!