OM eist jaar cel tegen Schilderswijk-relschopper ‘rapper’ Darryl Osenga (InsayNo)

Darryl Danchelo Osenga (29-jarige man uit Haarlem) moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een jaar de gevangenis in. Darryl Danchelo Osenga zou zich tijdens een protest in de Haagse Schilderswijk schuldig hebben gemaakt aan geweld tegen de politie, opruiing en het in brand steken van een bouwkeet.

Het gezelschap dat zich daar verzameld had, bestond onder andere uit mijnheer Darryl Danchelo Osenga – die ook wel bekend staat onder zijn rappers naam Insayno- die hiervoor speciaal vanuit het Keti Koti Festival naar Den Haag was afgereisd. Het afreizen gebeurde uiteraard pas wel, na het ondertekenen van het vooraf afgedrukte aangifte formulier tegen Zwarte Piet. Ja, ja u hoort het goed, deze man doet serieus aangifte tegen een persoon die geen eens bestaat! – BRON

schilderswijkrellen2

Darryl Danchelo Osenga is bekend van de bedreiging van journalist Tom StaalBRON. In de rap “Zwarte Bladzijde” zingt hij een indringend lied om de slavernij aan de kaak te snellen. Over de Holocaust rapt hij dit verband:

Acht miljoen Joden, ik praat hier over achtien miljoen slaven” en  “De behandeling van de concentratiekampen is slechts een lachertje vergeleken met de slavenhandel” en “mensen vergassen, snap ik, dat is ook zielig, maar je moet je voor de grap eens verdiepen in marteltechnieken..BRON

De demonstratie werd op 29 juni 2015 georganiseerd, een paar dagen na de dood van Mitch Henriquez. Henriquez stierf nadat hij door politieagenten hardhandig was gearresteerd. Zijn dood leidde in de Haagse Schilderswijk tot een uitbarsting van onvrede die zich daar al jaren opbouwde. Met name jongeren voelden zich gediscrimineerd en buitensporig hard aangepakt.

relschoppers1
Uit het archief, geplaatst op 29 juli 2015 op de oude FB pagina n.a.v. bericht op www.politie.nl

De Schilderswijk was die week het decor van ongeregeldheden. Er werd onder meer gegooid met stenen en flessen naar de politie. Bushokjes, tramhaltes en ruiten sneuvelden en winkels van autochtonen werden geplunderd. Er werden alleen die week al ruim 200 mensen aangehouden in verband met de rellen.De demonstratie op 29 juni 2015 volledig uit de hand. Agenten werden belaagd en een menigte bestormde politiebureau De Heemstraat.

relschoppers2
Uit het archief, geplaatst op 5 augustus 2015 op de oude FB pagina n.a.v. bericht op www.politie.nl

De verdachte ontkent die avond strafbare feiten te hebben gepleegd. ‘Ik was daar voor een vreedzaam protest’, loog Darryl Danchelo Osenga dinsdagmiddag tegen de rechter. ‘Daar sta ik gewoon voor. De intentie was om daar met de politie te communiceren. Ik ben geen voorstander van geweld. Ik wilde alleen mijn ongenoegen uiten na de dood van Mitch.’ Maar het Openbaar Ministerie denkt daar anders over en ziet de verdachte als een van de initiatiefnemers van het geweld bij politiebureau De Heemstraat. Hij zou de aanwezige menigte onder meer met een megafoon toe hebben gesproken. De Haarlemmer geeft toe dat hij daar inderdaad heeft gesproken. ‘Maar niet met kwade intenties’, zegt hij.

relschoppers3
Uit het archief, geplaatst op 14 augustus 2015 op de oude FB pagina n.a.v. bericht op www.politie.nl

‘Communiceren was het enige dat we wilden, omdat mensen zich genegeerd voelden.’Tijdens de rechtszaak zijn beelden getoond van de ongeregeldheden, waarop onder anderen iemand is te zien die op Darryl Danchelo Osenga lijkt. Op sommige video’s en foto’s zegt hij zich wel te herkennen, op andere weer niet. Maar volgens de officier van justitie is het duidelijk dat de verdachte op alle beelden staat. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Mitch Henriquez werd aangehouden na afloop van het festival Night at the Park in het Zuiderpark in Den Haag. Hij maakte, volgens getuigen, een grap naar de politie over een wapen. Agenten besloten daarop geen risico te nemen en hem aan te houden. Uiteindelijk met fatale gevolgen. – BRON

relschoppers4
Uit het archief, geplaatst op 20 augustus 2015 op de oude FB pagina n.a.v. bericht op www.politie.nl
Uiteraard keurt Frank van der Linde het weer allemaal goed… Ohja, check dit nog eens: geweld geweld geweld van de pro-Mitch-gekkies….

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!