De hypocriete Nederlander!!!

De hypocriete Nederlander!!!

De hypocriete Nederlander is overal op tegen. Zwarte Piet, negerzoenen en ja nu is zelfs de Efteling aan de beurt. Racisme viert hoogtij in onze Nederlandse samenleving en we zijn doordrenkt van uitbuiting, vooroordelen en discriminatie. Onschuldig kindervermaak wordt gelijk gesteld aan indoctrinatie en jarenlang diep gewortelde haat tegen alles wat anders is. De macht van de kleine getallen en het harde geluid lijkt in deze zijn vruchten af te werpen. Alles waar blank Nederland een kleurtje aan verbind of verbonden heeft is verdacht. Terwijl in andere landen mensenrechten, vrouwenrechten, seksuele voorkeursrechten, geloofsrechten en etnische rechten met voeten wordt getreden, hoor je de hypocriete Nederland niet.

De hypocriete Nederlander is daar namelijk niet verantwoordelijk voor. Dus wat doet de hypocriete Nederlander, die legt alles onder een vergrootglas en daar waar hij/zij een negatieve discriminatie stempel kan drukken zal dat niet worden nagelaten. Dit terwijl ze bekomen zijn van hun reis in een mooi Arabisch land waar vrouwen niet mogen rijden, gesluierd rond moeten lopen en criminelen op straat worden opgehangen. Dit terwijl ze kleding showen die ze gekocht hebben bij prijsvechters of bedrijven die geen enkele moer geven om de kinderhandjes die ze gemaakt hebben of waar de werknemers onder erbarmelijke omstandigheden werken. Dit terwijl ze gebruik maken van de voordelen die onze welvaartsstaat ze te bieden heeft. Consequent gedrag is bij de hypocriete Nederlander ook ver te zoeken. Carnaval Festival mag niet maar holle bolle Gijs wel. Maar geeft die laatste niet het stereotype beeld dat alle Nederlanders dik, hongerig en hebberig zijn? Ook bij demonstraties zoals tegen “politie geweld” laten zij gedrag zien die ze een andere club verwijten. Een verslaggever wordt geïntimideerd en bedreigd en collega demonstranten krijgen een spreekverbod opgelegd. Een negerzoen heeft nog nooit de associatie bij me opgeroepen dat donkere mensen witte kleverige zoenen geven. Monsieur Cannibale heeft me nooit op de gedachte gebracht dat ik door donker gekleurde mensen opgegeten wordt zodra ik bij hen in de keuken zal komen.

De hypocriete Nederlander stopt dat beeld wel in mijn hoofd. Als zwarte piet had ik de meeste lol bij Antilliaanse en Surinaamse mensen omdat die helemaal uit hun dak gingen en het een groot feest was. Langzamerhand wordt ik er moe van. Ja, nu zelfs de Efteling. Het is wachten op de eerste bekende Nederlander die zich daarbij gaat aansluiten.

Hypocriete Nederlander, wanneer je zoveel tijd, energie en ruimte hebt, doe dan eens wat nuttigs! Wordt vrijwilliger in een bejaarden tehuis en help hen die jou je welvaart hebben gebracht! Ga met een collecte bus rond en haal geld op zodat er nog meer geld naar onderzoeken van ernstige ziektes kan gaan. Sta op de barricade wanneer het geweld van IS, de huidige houding van de Turkse president of de gaswinning in Groningen ter sprake komt. Sluit je aan bij de voedselbank, wordt verkeersregelaar bij een lagere school of voorlees Nederlander. Doe iets nuttigs maar stop alsjeblieft met het muggenziften.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!