Derksen: Niet mijn bedoeling om met ‘aapje’ Sylvana te kwetsen

Johan Derksen heeft Sylvana Simons niet doelbewust willen kwetsen. In de uitzending van Voetbal Inside zei de voetbalanalist gisteravond dat ‘Sylvana zo trots als een aapje zou zijn’, omdat RTL Zwarte Piet dit jaar voor de roetpiet vervangt. ,,Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar”, zegt Derksen vanochtend tegen AD.nl.

Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen

Johan Derksen

De uitzending van Voetbal Inside zorgt voor flink wat ophef. In een discussie over de Zwarte Piet haalt analist Derksen fel uit naar Simons. ,,Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik is dat dat hysterische juffrouwtje Simons nu trots als een aapje door het land rent.”

Hij wordt in de uitzending nog gecorrigeerd door presentator Wilfred Genee en Hans Kraay. ,,De uitdrukking is zo trots als een pauw.” De besnorde criticus reageert echter: ,,Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw.”

Derksen reageert vandaag op de ophef die ontstond door de uitzending. ,,Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!