Dit is vragen om problemen!!!

‘Vluchtelingen zet je toch niet bij jonge meiden?’

 12657191_10153380363238671_7497199379146477010_o

Onder een groep ouders is onrust ontstaan over de komst van vluchtelingen in het schoolgebouw van het Aloysius College in Benoordenhout. Ze vrezen voor de veiligheid van hun tienerdochters.

In het pand komen vanaf deze zomer dertig vluchtelingen met een verbijfsvergunning (statushouders) wonen. Tegelijkertijd verhuizen 800 leerlingen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) naar datzelfde gebouw. Zij zullen daar een kleine twee jaar les krijgen, totdat de nieuwbouw op hun huidige locatie klaar is.

Een groep ouders, die anoniem wenst te blijven uit angst voor repressailles, vindt het onbegrijpelijk dat er uitgerekend is gekozen voor een schoolpand als opvanglocatie. ,,Voor de duidelijkheid: ik heb niets tegen vluchtelingen,” zegt een bezorgde vader van een 15-jarige dochter. ,,Ze komen ook in mijn achtertuin aan de Scheveningseweg te wonen en dat vind ik prima. Maar ik snap níet dat je mannen met trauma’s en met een andere seksuele moraal plaatst tussen honderden jonge meiden. Dat is de kat op het spek binden.”

Onveilig gevoel
Dat de mannen in zo’n opvang de hele dag niets te doen hebben, helpt volgens hem ook niet mee. ,,Uit het raam zien ze straks meisjes in een kort broekje over het sportveld rennen. Dat geeft me een zeer onveilig gevoel, zeker na wat er in Keulen en België is gebeurd.”

Ook andere ouders vrezen voor de veiligheid voor hun kinderen. ,,Dit is vragen om problemen,” zegt een moeder. De ouders zeggen ‘zeker 15’ andere bezorgde ouders te hebben gesproken, maar zij verwachten dat de groep groter is. ,,Veel mensen hebben de mail van de rector nog niet gelezen,” aldus de moeder.

Rector Mathieu Arnouts zegt dat hij enkele reacties heeft gehad van bezorgde ouders. ,,Die neem ik serieus en ik ga persoonlijk met deze ouders in gesprek, zoals gebruikelijk is als er iets speelt.” De gemeente, die heeft besloten dat de statushouders in het pand komen, wil niet uitgebreid reageren. ,,Wie vragen heeft over de vestiging van statushouders kan contact met ons opnemen.

bron: ad.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!