Doodsbang voor mep-raadslid

EEMNES – Er liggen vijf aangiften tegen voormalig Eemnesser raadslid Ed van der Vaart (D66). De man wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van jongeren op oudjaarsdag.

Arja Braafhart is de moeder van de 14-jarige Jasmijn. Ze vertelt dat Van der Vaart haar dochter heeft mishandeld. „Jasmijn was met een rugzak vol vuurwerk op weg naar haar vriendin. Vervolgens wordt zij aangereden door Ed van der Vaart op zijn fiets. Hij had een hamer in zijn hand en gooide haar tas in de sloot. Mijn dochter heeft een wond op haar hoofd door een recent auto-ongeluk. Hij zwaaide met zijn hamer en zei: ’Zal ik er nog een gat in je hoofd bij maken?’”

D66 liet op oudjaarsdag nog weten dat Van der Vaart is uitgerangeerd. Ed van der Vaart zelf doet de aangiften af met een boze reactie: „Er wordt een conclusie getrokken aan de hand van de getuigenis van één persoon. Jullie stasi-journalisten hebben je verhaal al klaar. Ik kom te zijner tijd met mijn kant van het verhaal. Het is beter om het even weg te laten zakken omdat PVV-minnend Nederland al allerlei bedreigingen aan het uiten is. Daar heb ik helemaal geen zin in. Weet je wat voor rare snuiters er rondlopen?”

LEES HIER VERDER

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!