Man dreigt met wapen en schietpartij in Haagse Meyerstraat

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 september. Meer zaken zijn hier te vinden.  

De vrienden zijn op zaterdag 2 april tussen 15.00 en 16.00 uur in de Meyerstraat, ter hoogte van de Calandtoren. Er komt een man aanfietsen, die vraagt of ze net een scooter met twee jongens erop hebben gezien. De vrienden zeggen van niet, en vragen waarom de man dat wil weten. Dan zegt hij dat er op die plek gekke dingen zullen gaan gebeuren.

Hij doet zijn overhemd omhoog en laat een wapen zien, dat in zijn broeksband zit. De man zegt dat er binnenkort een schietpartij zal plaatsvinden en dat hij daarbij gaat schieten. Dan fietst hij weg. Even verderop haalt hij het wapen tevoorschijn, hij laadt het door, stopt het weg en rijdt vervolgens verder naar de Calandkade. De vrienden stappen vervolgens met dit verhaal naar de politie.

Duidelijke beelden

De man is gefilmd terwijl hij over de Meyerstraat fietst en op het moment dat hij het wapen doorlaadt. Bovendien is hij die dag in een coffeeshop aan de Calandkade geweest, waar duidelijke beelden van hem zijn gemaakt.

Het is een donker getinte man van zo’n 1.80 meter lang. Hij heeft donkere ogen en twee gouden voortanden. Hij heeft een beige heuptasje bij zich en op jack staan Chinese tekens.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!