Drie doden (58, 62, 70) bij ongeval


Hulpdiensten rukken massaal uit voor het ongeval op de N36.

Hulpdiensten rukken massaal uit voor het ongeval op de N36.
Foto: GinoPress

Dramatisch ongeluk op N-weg bij Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Door een aanrijding tussen twee auto’s in Vriezenveen (Overijssel) zijn drie doden en een zwaargewonde gevallen. Het ongeval had zondagmiddag rond half vijf plaats op de N36.

Foto: Van Oost Media

 

In een auto zaten een vrouw van 62 uit Almelo en een man van 70 uit Schuinesloot (gemeente Hardenberg), die beiden om het leven kwamen. In de andere wagen zaten een man van 58 en een vrouw van 56 uit Appelscha (Friesland). Ook deze man overleefde de botsing niet. De vrouw raakte zwaargewond.

De politie onderzoekt hoe het kon gebeuren dat een van de auto’s aan de verkeerde kant reed. Door wie die auto werd bestuurd kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

’Dodenweg’

Eén van de auto’s was op de verkeerde weghelft beland. De politie onderzoekt hoe dat heeft kunnen gebeuren. Delen van de weg staan – ook het stuk bij Vriezenveen – te boek als een gevaarlijk. Sommigen noemen de provinciale weg ook wel een ‘dodenweg’.

BRON

6 thoughts on “Drie doden (58, 62, 70) bij ongeval”

 1. Ik vind het vreemd dat jullie closeup foto’s laten zien van de schade voertuigen waar elkanders autodeuren in opgeslagen liggen op de plaats waar vlak er voor mensen verongelukt waren.
  Ik snap niet dat de VOA dit heeft kunnen laten gebeuren en dat ze nog niets aan de media gemeld hebben dat het mogelijk iets met het bestuurderszicht van het automodel met de 4 A-Stijlen te doen kan hebben dat die op de verkeerde weghelft was terecht gekomen.

 2. Het bestuurderszicht in de Hyundai ix20 is door de dubbele rij voorruitstijlen weinig zodat de bestuurder zich moeilijk op de weg kan oriënteren, mogelijk dat dat de oorzaak van dit ongeval is, maar daar zal je de VOA weer niet over horen.

 3. Ik vind het niet netjes dat de VOA heeft toegestaan dat de afgeknipte autodeuren in elkanders schade voertuigen is geplaatst, Op deze plaatsen waren vlak er voor mensen verongelukt en de VOA was nog helemaal niet klaar met het zoeken naar de oorzaak van dit ongeval.
  Dit kan de nabestaande weinig vertrouwen geven in een goede beoordeling van de oorzaak van dit ongeval.
  Dat mogelijk het gebrek aan bestuurderszicht een rol heeft gespeeld in de oorzaak is aantoonbaar niet uit te sluiten.

 4. Met name oudere mensen kunnen problemen hebben om aan het slechte bestuurderszicht van de Hyundai ix20 te wennen omdat ze dat helemaal niet gewend zijn.
  Met lage zon reflecteert het dashboard in de vlakke voorruit en van wegen de dubbele rij voorruitstijlen kan de bestuurder daar ook niet zien waar die op de weg bevind.
  Dat kan mogelijk de oorzaak zijn van dit ongeval ongeacht waar de VOA mee naar buiten gaat komen.
  Die Daihatsu Materia heeft ook waanzinnige dikke voorruitstijlen. maar ook veel te veel andere auto modellen uit allerlei landen.
  Dit zou nou eens eerlijk bespreekbaar moeten worden, sterkte aan de nabestaanden.

 5. Bestuurderszicht van uit nieuwe type automodellen
  Zichtproblemen voor lange bestuurders:
  -Modellen met ruitstijlen die bovenaan in een flauwe boog in de daklijn overgaan, die met name voor lange bestuurders hinderlijk kunnen zijn.
  -Kleine vierdeursauto’s waar lange bestuurders last hebben van de B-Stijlen.
  -Hardtop-cabrio-sedan waar de stijlen dik zijn en dicht bij het hoofd van de lange bestuurder zitten.het smalle dak moet in de achterbak passen.

  Zichtproblemen voor korte bestuurders:
  -(bestelbus)modellen met dikke stijlen daar tegenaan hooggeplaatste buitenspiegels geplaatst die met name rechtsvoor een grootte dode hoek creëren.
  -Het niet in hoogte kunnen verstellen van bestuurdersstoel voor de juiste kijkhoogte.

  -modellen met vier dikke Ruitstijlen in plaats van twee.
  -modellen met een driehoekig ruitje tussen iedere A-stijl, deze kunnen voor korte bestuurders zichtproblemen geven.

  -Reflectie van het dashboarden in de vlakke voorruit.
  -Reflectie van het A-stijlen bekleding in de vlakke voorruit.
  -Reflectie van glimmende en lichtgekleurde interieur delen in de voorruit.

  -Hoofd van voor naar achter bewegingen om langs de te dikke A-stijl te kijken.
  Hoofd naar de kijkrichting draaien is bij veel nieuwe automodellen niet genoeg.

  Bij alle jaren ’80 automodellen waren de stijlen nooit veel dikker dan de ogen van een gemiddeld persoon uit elkaar stonden.
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/ALL/?uri=CELEX:42010X0731(03)

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!