Duitse politie pakt terreurverdachte Chemnitz op in Leipzig

De Duitse politie heeft na een massale klopjacht een Syriër opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag. De man is in de nacht van zondag op maandag aangehouden in Leipzig, meldde de politie.

Duitse politiecommando’s vielen dit weekend meerdere woningen in de Saksische plaats binnen. Daarbij hebben ze drie mannen opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij de voorbereiding van een bomaanslag. Twee van hen zijn weer vrij.

Volgens berichten in de Duitse media zou een op handen zijnde bomaanslag zijn verijdeld met de bestorming van een woning van dit weekend. Dat gebeurde na een tip van de nationale inlichtingendienst. De bewoner werd toen niet gevonden, maar is nu vermoedelijk gepakt.

De politie kreeg bij de aanhouding in Leipzig de hulp van de eigenaar van het huis waar de verdachte zich ophield. Al-Bakr zou de hem onbekende man op het station hebben aangesproken en om onderdak hebben verzocht. De man stemde in, maar waarschuwde zondagavond thuis telefonisch de politie. Toen de politie de inval deed, bleek de huiseigenaar de verdachte zelfs te hebben vastgebonden.

Vluchteling
In zijn woning werden, na een tip van de nationale inlichtingendienst, explosieven gevonden die vermoedelijk bestemd waren voor een terroristische gewelddaad. De man, die in contact staat met terreurgroep Islamitische Staat (IS) zou vorig jaar als een van de 900.000 vluchtelingen zijn toegelaten tot Duitsland en ook de asielstatus hebben gekregen.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!