Dus tatoeages zijn een probleem en hoofddoeken niet? Wie wordt er nu gediscrimineerd?

Opa met tatoeages geweigerd op basisschool

ANP

Een basisschool in Enschede heeft een getatoeëerde opa van een leerling de toegang geweigerd. De 69-jarige Hugo Goorhuis zou zijn 10-jarige kleinzoon Lars helpen met een spreekbeurt, maar toen hij de school binnen wilde stappen, werd hij verzocht om weg te gaan.

De spreekbeurt van Lars ging over tatoeages, en zijn opa is een ervaringsdeskundige. Goorhuis is van top teen getatoeëerd en dat is volgens Lars ook gelijk het probleem. “Hij heeft tatoeages op zijn gezicht en dat vinden ze te confronterend”, vertelde hij in Ekdom In De Ochtend op NPO Radio 2. “Andere kinderen zouden het eng kunnen vinden.”

Ik heb tegen de juf gezegd dat dit discriminatie is.

De 10-jarige Lars Goorhuis

Goorhuis woont in Schiedam en was speciaal voor de spreekbeurt naar Enschede gereden. Het onderwerp was bij de school bekend, maar bij het zien van de opa besloot de directrice dat hij niet welkom was. “Opa vond het heel erg jammer”, vertelt Lars. “Ik heb tegen de juf gezegd dat dit discriminatie is.”

Lars deed alsnog zijn spreekbeurt, maar dan zonder zijn opa. Volgende week mag hij afreizen naar Hilversum om samen met zijn opa alsnog het complete verhaal te houden op NPO Radio 2.

bron: Nos

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!