Verkiezingen 2017: VVD draait 180 graden: “onze cultuur is beter dan alle andere”

Minister Edith Schippers zegt rake en ware dingen over de islam, en over onze cultuur. Maar haar partij haalde de afgelopen jaren wel honderdduizenden onrendabelen,  gelukszoekers en cultuurverrijkende moslims binnen. Kortom: het is weer verkiezingstijd! Lees een bloemlezing van haar uitspraken hieronder:

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) pleit voor de vorming van een vrijheidscoalitie tegen de politieke islam. Ze wil dat we “samen opstaan” tegen islamitisch radicalisme, zei ze maandagavond tijdens de Hendrik Jan Schoolezing. “Het wordt tijd dat wij – alle Nederlanders die onze cultuur, onze vrijheden, ons maatschappelijk contract liefhebben – opstaan om onze verworvenheden actief te verdedigen”, zei Schippers. Ze merkt in ons land “een sluipend toenemende intolerantie” en “toenemende zelfcensuur”. Ze noemde als voorbeeld dat op scholen niet meer over de Holocaust kan worden gesproken of homoseksuele leraren hun identiteit stilhouden. De VVD’er wil wel dat geldstromen uit landen zoals Saudi-Arabië en Turkije die hier “in koranscholen en moskeeën worden gepompt om deze vijandige gedachten te verspreiden” worden gestopt. “Nu moeten we alles uit de kast trekken om ze te blokkeren en onmogelijk te maken.” Ook vindt ze dat subsidies aan fundamentalistische clubs in ons land moeten worden geschrapt. Als voorbeeld noemde ze de beweging Hizb ut-Tahrir. “Je tegenstander geef je geen subsidie.” Maar ze ziet niets in het verbieden van dit soort organisaties. Het is volgens haar een “heel aanlokkelijke gedachte” maar een die uiteindelijk niet werkt. Andere culturen die naar Nederland komen, kunnen “wel degelijk een verrijking zijn voor de samenleving”. Maar we moeten daardoor we niet inboeten op onze vrijheden en kernwaarden, zei ze. “Dat vrouwen en mannen niet gelijkwaardig zouden zijn of dat homo’s niet meer kunnen uitkomen dat ze homo zijn.” – BRONEdithSchippers

1 thought on “Verkiezingen 2017: VVD draait 180 graden: “onze cultuur is beter dan alle andere””

  1. Wat een huichelaarster die Schippers!! Praat echt met twee monden in de aanloop naar de verkiezingen!! De enige die vanaf het begin z’n rug gehouden heeft is de PVV!! Die waarschuwt al jaren voor de islam!! Wordt verguisd, gekleineerd, geminacht net zoals zijn kiezers!!! Mensen trap er niet in!!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!