Na Nice. Gaan we weer: het is niet de islam, het Westen is schuld

Mensen vierden feest op de boulevard van Nice. En toen was er die vrachtwagen. Er zat een ‘Franse Tunesiër’ in met een strafblad wegens geweld. (Waarom kwam hij vrij?) Hij ploegde zich zigzaggend een weg door de mensen om er zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd te raken. Hij schoot ook op mensen.

WKit

Deze cartoon werd gepubliceerd ver voor Nice, maar drukt precies het probleem uit. Het wegkijken. Terecht dat het PVV Kamerlid Van Roon hem zojuist herhaalde op Twitter.

We hebben het over ‘vluchtelingen.’

We geven onszelf de schuld vanwege het koloniale verleden.

Het zou om een enkel geval gaan.

Het zou niets met de islam te maken hebben.

Dit speelt Wilders in de kaart.

LucassenNee, het ergste zou zijn, Twitterde ‘immigratiedeskundige’ en medialieveling Leo Lucassen direct na de aanslag, als deze abstracte ‘extremisten’ erin zouden slagen om de ‘polarisatie’ tussen moslims en niet-moslims te vergroten. Waar de gedachte achter schuilt dat het allemaal vanzelf wel weer goed gaat komen wanneer we de moslims omarmen, en stoppen met de discussie over de islam. Alsof moslims geen kracht van zichzelf zouden zijn, maar slechts het product van ons ‘racisme.’ Ons ‘kolonialisme.’ Wat, wanneer je erover nadenkt, dus een hele denigrerende manier is om moslims te bekijken. Ze namelijk niet als volwaardig te zien, net zo min als hun ideologie. En dat is ook wat die cartoon ook uitdrukt. De moslim in de auto kan nog zo hard roepen waarom hij deze mensen doodt, hij wordt niet gehoord.

En dat proces gaan we de komende dagen weer in. Het knuffelen. Het rouwen. De compassie met de slachtoffers. Geen woede. Want woede, zo hebben we geleerd in Europa, is slecht. Ik denk dat ik dat nog veel onverteerbaarder vind dan het feit dat een Tunesiër in een vrachtwagen tot zoiets in staat is. Dit verplichte proces van hypocriete schuldbeleving weer mee te moeten maken. En te zwijgen over de islam die dit aanricht.

CnYxp1WUMAArrHZEn kijk eens naar de voorpagina’s van deze kranten. Alsof abstracte horror de Fransen getroffen heeft in de vorm van een truck. en die truck, dat zijn wij, dienen we dan te denken.

We hebben nog een hele lang weg te gaan. – BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!