Bedankt Typhoon! Weer agent onterecht beschuldigd van etnisch profileren

En weer is een politieagent het helemaal zat, na deze agent, nu een agent uit Utrecht. De onzin over etnisch profileren groot gemaakt door ‘rapper’ Typhoon begint helemaal door te slaan. Lees het rake stukje van de Utrechtse agent ONDER DE FOTO!!

Vanmorgen werd ik beschuldigd van #etnischprofileren. Dit is tegenwoordig een onderwerp met veel emotie en veel aandacht in de media. Deze beschuldiging raakte mij dus behoorlijk, omdat ik mij van geen kwaad bewust was en nu werd neergezet als iemand die anderen puur op hun afkomst zou controleren. Normaal zou ik hier niks over uitspreken en ik heb lang getwijfeld of ik dit moest doen, maar gezien de emotie die er bij komt kijken, wil ik dit uitgesproken hebben.

Ik stond met mijn opvallende #politiemotor stil voor een verkeerslicht in #Utrecht. Ik zag een dame, voor mijn neus, en ik was niet te missen, door een rood voetgangers licht lopen. Ik riep nog “Hey, niet doen”, maar ik zag haar strak voor zich uitkijken en gewoon doorlopen. Meerdere omstanders zagen dit ook, dus ik vond dat ik haar wel moest aanspreken. Ik ging naast haar rijden en zei dat ze moest blijven staan. Ze bleef voor zich uitkijken en bleef doorlopen. Ik zag dat ze naar het volgende verkeerslicht liep en het leek alsof ze wederom door rood wilde oversteken. Ik zette mijn motor half voor haar, en ze wilde half om me heenlopen waarop ik haar vastpakte. Ik zag dat ze me aankeek en vroeg wat ik aan het doen was. Ik zei dat ze door rood liep en bekeurd ging worden. Hierop zei ze: “”je bent goed bezig, duidelijk etnisch aan het profileren”. Ik schrok hiervan, omdat ik toch echt zeker wist dat ik haar aansprak voor het door rood lopen. Ik zei dat ze normaal moest doen. Ze vond het kennelijk absurd dat ik haar controleerde en niet de fietser die na haar door rood reed. Ik kon me niet opsplitsen, zij ging eerst door rood, derhalve sprak ik haar aan, zei ik tegen haar. De dame was van respectabele leeftijd en was onderweg naar haar werk. Ze was bloedserieus in haar opmerking over etnisch profileren en dat raakte mij. Ik werd er gewoon boos om. Een volwassen, verstandige vrouw die mij hiervan beschuldigde.

Etnisch profileren mag en kan absoluut niet en ik vind het verschrikkelijk als het gebeurd. Hierover is in het korps gelukkig heel veel aandacht, om dit bespreekbaar te houden. Maar om het tegen mij te gebruiken, omdat ik je aanspreek over het door rood lopen, maakt mij heel boos. Het mag nooit als excuus gebruikt worden als je terecht wordt gecontroleerd.

Wijkagent Dennis – BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!