Nieuwe snack: PANNENKOEK EXTRA SPECIAAL

We schreven al eerder op deze pagina over de KLOJO, de DISCODEL, en de SNERTKROKET en nu is er dan de PANNENKOEK EXTRA SPECIAAL! Dit is een pannenkoek, half opgerold, gevuld met patat, mayo, ketchup en uitjes. Krijgen jullie al trek?!?? Lees verder ONDER de foto!!

Foto is van Robert Schouten

“De kapsalon is eigenlijk gezond, want daar zit nog groente bij, dit is echt hardcore ongezond”, zegt Rotterdammer Brian de Jong, uitvinder van de pannenkoek extra speciaal: een pannenkoek, half opgerold, gevuld met patat, mayo, ketchup en uitjes. De Jong werkt in het restaurant bij de midgetgolfbaan Parkhaven bij de Euromast en wilde eens iets nieuws proberen. “We hadden al de discodel, een frikandel met discodip en toen dachten een collega en ik: waarom niet een pannenkoek met patat?” In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet een combinatie zoet-hartig. De pannenkoek wordt langer gebakken dan normaal waardoor hij z’n zoetigheid kwijtraakt en hartig wordt. Vervolgens wordt de pannenkoek als een soort frietzakje gevouwen en gevuld met patat en alles wat je er verder aan saus bij kunt verzinnen. De Jong is er zelf erg over te spreken: “Ik heb er vanmiddag nog één op, voor de lunch. Ik hoor vaak mensen zich afvragen: is dat wel lekker dan? Ik zou zeggen, kom het eens proberen. Het is echt heerlijk!” Bron

“Het was eigenlijk bedoeld als een grapje, een collega had honger maar kon niet kiezen tussen een pannenkoek en friet. Toen hebben we ze gecombineerd met een speciaalsaus erover met mayo, curry en uitjes. En tot onze verbazing was die pannenkoek echt heel erg lekker.”

 

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!