Haagse Hogeschool start petitie voor gebedsruimte

We liggen op schema

 

Nou ja “we”. De islamisering ligt op schema en schrijd langzaam maar met vaste tred door. Voorbeelden zijn er te over. Op de Haagse Hogeschool is via internet een petitie gestart om te “vragen” (lees eisen) dat er een gebedsruimte komt, het AD maakt daar melding van en weet op een opzichtige manier alle woorden die maar een verband zouden kunnen leggen met de islam te vermijden. Dit terwijl iedereen weet dat zo’n verzoek niet komt van rooms-katholieke of protestantse jongeren.

Dat is dan een geval op micro-niveau, er zijn ook grotere gevallen, zo wil de sultan van Turkije nu zijn mediabeleid waarbij hij in eigen land kranten verbied en kritische journalisten in het gevang gooit uitbreiden naar Europa. En weet u wat het ergste is? Het gaat hem lukken. Zelfs nog voordat Erdogan in woede was ontstoken en een aanklacht tegen een komiek/cabaretier had ingediend had mevrouw Merkel reeds haar excuses aangeboden.

WTF?!? Ja u leest het goed de premier van Duitsland biedt haar verontschuldiging aan voor iets wat op tv. gezegd is in een poging grappige satire te bedrijven.

Of het leuk was? Geen idee, maar dat doet ook helemaal niet ter zake, humor is geen exacte wetenschap, wat de een leuk vind dat vind de ander slaapverwekkend.

Wij hebben hier bijvoorbeeld Hans Teeuwen gehad die op toneel weinig aan de verbeelding overliet toen hij voordeed hoe hij seks had met Beatrix. Leuk? Hilarisch? Nou voor de een wel voor de ander niet. En ja hij deed wel wat stof opwaaien maar veel meer dan dat gebeurde er niet. Zeker er waren mensen die het smakeloos vonden of beledigend, en of je het nou wel of niet leuk vond, die mensen hadden een punt. Maar die mensen gingen niet zover dat ze een aanklacht indienden, en ook de minister president die verantwoordelijk is voor het koningshuis lag er kennelijk niet wakker van. Geen vragen ook in de Tweede Kamer van ultra christelijke partijen, niets van dat al. Helemaal ondenkbaar was in die situatie dat hij bedreigd zou zijn door fanatieke Oranje fans.

Diezelfde Hans Teeuwen bekende later trouwens dat hij geen grapjes meer dorst te maken over moslims of de islam uit angst dat hij de rest van zijn leven ondergedoken of streng beveiligd door het leven moest gaan. En dat hij dat niet uit zijn duim zoog mag wel blijken uit het feit dat de Duitse komiek/cabaretier heeft moeten onderduiken, en te vrezen valt dat hij dat voor langere tijd zal moeten doen. De hoek waaruit de bedreiging komt staat er niet bepaald om bekend dat ze snel vergeten laat staan vergeven.

Wat zijn we dan al opgeschoten hè, in de zestiger jaren kon Gerard Reve nog schrijven;

’Als God zich opnieuw in Levende Stof gevangen geeft, zal hij als ezel terugkeren, hoogstens in staat een paar lettergrepen te formuleren, miskend en verguisd en geranseld, maar ik zal hem begrijpen en meteen met hem naar bed gaan, maar ik doe zwachtels om zijn hoefjes, zodat ik niet te veel schrammetjes krijg, als hij spartelt bij het klaarkomen.’

Akkoord, hij moest zich daarna voor de rechtbank verantwoorden wegens godslastering maar er waren geen fanatieke Jehova getuigen die openlijk verklaarden dat ze hem wel even een kopje kleiner zouden maken.

Het hele proces liep trouwens met een sisser af, maar ja dat was in de zestiger jaren, als je nu 55 jaar later een spotprentje maakt van Mo of Allah, wat zeg ik, van een Turkse president/sultan dan moet je voor je leven vrezen, en Theo van Gogh heeft ongewild aangetoond dat die vrees niet ongegrond is.

En zo schrijden we maar voort, van halal zwemmen tot gebedsruimtes, van cartoons tot het benoemen tot geitenneuker steeds meer dingen worden taboe.

Ik denk dat ik maar eens ga kijken of ik een handel in profeetlappen op kan zetten, daar moet binnenkort goudgeld in te verdienen zijn of dacht u misschien dat het nog vijftig jaar gaat duren voordat dit door een vorm van theologische politie verplicht wordt gesteld?

Zweep of stokslagen? Binnenkort in dit theater. Een andere conclusie is niet meer mogelijk.

Bron: fenixx.org  Tijl Uylenspiegel

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!