Je bent betrokken bij een groepsverkrachting, maar krijgt een schadevergoeding! HOE DAN???

Gelukzoeker deelgenomen aan groepsverkrachting – krijgt € 15.000 schadevergoeding

Hier werd de jonge vrouw door drie gelukzoekers aangevallen. Minstens twee van hen hebben haar grof verkracht. Wie dat waren kon niet met zekerheid vastgesteld worden en daarom gaan alle drie vrij. Eén van hen krijgt 15.000 euro smartengeld van de staat.

 

Zweden – Eén van de Afrikaanse gelukzoekers uit Eritrea die aanwezig was toen een vrouw in Ludvika bruut werd verkracht is nu 140.000 kronen (€ 15.000) schadevergoeding toegekend van de Zweedse belastingbetaler. Dit ondanks het feit dat hij heeft deelgenomen aan de verkrachting en zelfs als eerste de vrouw seksueel aanviel, meldt het dagblad Dala-Demokraten.

De groepsverkrachting vond plaats in het centrum van Ludvika om 00.30 uur in de nacht van zaterdag 17 oktober vorig jaar.

De vrouw was op de Fredsgatan op weg naar huis toen ze bij een bankautomaat door drie Afrikaanse mannen werd gestopt en haar om sigaretten vroegen. Eén van de Afrikanen achtervolgde haar en vroeg haar om hem een kus te geven.

– Nee, ik heb een vriend, verklaarde de vrouw tevergeefs, waarop de Afrikaan zijn tong in haar mond duwde.

Toen doken plotseling de andere twee Afrikanen op en de vrouw dacht even dat ze tot haar redding zouden komen. In plaats daarvan vormde ze een ring om haar heen, trokken haar panty en slipje naar beneden, en werd ze onderworpen aan een anale en vaginale groepsverkrachting terwijl ze haar vasthielden.

De vrouw was in paniek en schreeuwde tijdens de groepsverkrachting voor hulp, die vijftien tot twintig minuten duurde. Uiteindelijk kwam er een Zweedse man die de Afrikanen vroeg wat ze aan het doen waren, waarop de Afrikanen in verschillende richtingen wegrende.

Wanneer de vrouw gevonden wordt ligt ze huilend op de grond met afgescheurde panty en slipje.

– Ik was totaal in paniek en volledig vernietigd, vertelde de vrouw tijdens de hoorzitting.

De drie Afrikanen, 33, 29 en 25 jaar oud, konden aan de misdaad gekoppeld worden nadat de politie DNA-tests had genomen van groepen Afrikanen die ’s avonds in het centrum rondtrekken en bij kroegen wachten om vrouwen systematisch seksueel lastig te vallen.

De rechtbank veroordeelde de drie Eritreeërs ieder tot vier jaar gevangenisstraf. Maar het Zweedse Hof van Beroep heeft ervoor gekozen om de Afrikanen van rechtsvervolging te ontslaan en onmiddellijk in vrijheid te stellen, omdat het slachtoffer had verklaard dat “een van de mannen zich passiever had opgesteld tijdens de verkrachting”, en besloot daarom alle drie de mannen vrij te spreken, schrijft de lokale krant.

Eén van de Afrikanen is door het Hof een schadevergoeding toegekend. Hij krijgt SEK 140.000 voor de tijd dat hij werd vastgehouden, meldt Dala-Demokraten.  Volgens de lokale krant kunnen ook de andere veroordeelde Afrikaanse verkrachters, gelet op de beslissing van het Hof, een riante schadevergoeding tegemoet zien op de kosten van de Zweedse belastingbetaler.

 

BRON & BRON & BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!