Gelukzoeker vliegt terug naar huis!

 Asielzoekers bij aanmeldcentrum Ter Apel.

Gelukzoeker bij aanmeldcentrum Ter Apel.

Migrant vliegt terug naar huis

Steeds meer gelukzoekers vliegen vrijwillig terug naar huis. In maart trokken bijna vijfhonderd mensen huiswaarts; dat is in zeven jaar tijd niet zo hoog geweest. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Voor een groot deel gaat het om gelukzoekers  uit veilige landen als Albanië en Servië. Asielaanvragen door deze groep zijn in bijna alle gevallen kansloos.

De IOM vermoedt dat de stijging van het aantal vertrekkers wordt veroorzaakt door strenger asielbeleid. Sinds maart worden gelukzoekers uit veilige landen met voorrang bekeken en daardoor sneller afgewezen.

Zakgeld

Gelukzoekers die vertrekken via de IOM krijgen een enkele vliegreis aangeboden en 200 euro zakgeld. Daarnaast zijn er royale oprotpremies die kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Gelukzoekers uit veilige landen hebben geen recht meer op zo’n ‘vertrekbonus’.

O WACHT EENS EVEN MARK RUTTE! WAAR BLIJFT ONZE BELOOFDE 1000 EURO?

Ondanks strenge maatregelen tegen gelukzoekers blijft deze gelukzoekersgroep naar ons land komen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakte gisteren bekend dat er afgelopen week 400 asielaanvragen zijn ingediend, waarvan een ‘substantieel deel’ door mensen uit veilige landen. Mede daardoor is er na een periode van daling weer sprake van een lichte stijging van de asielinstroom.

Bron:telegraaf.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!