Gelukzoekers folteren en mishandelen katjes

Twee Afghaanse gelukzoekers hebben in een gelukzoekerscentrum in België jonge zwerfkatjes op schandalige wijze toegetakeld. Medewerkers van het centrum in Gouvy hebben geschokt gereageerd. De katjes werden in „zeer trieste staat” teruggevonden.

Geschokte en verontwaardigde reacties

Volgens Het Nieuwsblad heeft ook het gemeentebestuur verontwaardigd gereageerd. De katjes bleken te zijn gefolterd en mishandeld. Twee katjes overleefden dat niet. Een kitten van nog maar twee maanden oud had een gebroken kaak en zware verwondingen aan zijn neus.

De gemeente heeft besloten om de kosten van de dierenarts te betalen, zodat de kitten er weer bovenop komt. Met de kitten zou het al wat beter gaan, al blijft eten een probleem.

De adjunct-directeur van het centrum verklaarde dat twee Afghanen verantwoordelijk zijn voor de folteringen en mishandelingen: „Een vrouw was de zwerfkatten eten aan het geven. Daarna ontstond een discussie tussen de twee Afghanen en de vrouw. Hoe met dieren wordt omgegaan, verschilt per cultuur”, stelde hij.

Onderzoek naar daders

De burgemeester van Gouvy Claude Lesure noemde de feiten ‘schokkend en zeer betreurenswaardig’: „Het is belangrijk dat we laten zien dat we dit soort zaken niet tolereren”, voegde Lesure daaraan toe.

De politie heeft de daders uit het centrum gehaald. Er loopt een onderzoek naar het duo.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!