Gelukzoekers in oude villa Twello

De oude villa aan de Rijksstraatweg in Twello is verkocht
De gemeente Voorst heeft een monumentaal, vrijstaand pand gekocht, om daar vanaf begin volgend jaar alleenstaande gelukzoekers in te kunnen laten wonen.

In de jarendertig villa aan de Oude Rijksstraatweg in Twello komen tien tot twaalf gelukzoekers te wonen. De villa staat al jaren leeg en werd onlangs per openbare veiling verkocht; de aankoop van het pand kost de gemeente Voorst ongeveer 400.000 euro. De gemeente laat het pand nu verbouwen; de kosten daarvan bedragen nog eens vier ton.

De gemeente heeft de omwonenden gisteren per brief op de hoogte gesteld van de komst van de gelukzoekers. Mochten zij daar behoefte aan hebben, dan wordt er ook een informatie- avond georganiseerd.

Woningzoekenden

In februari besloot de Voorster gemeenteraad iets extra’s te willen doen in het gelukzoekersvraagstuk. Het versneld opnemen van statushouders was daar onderdeel van. Daarbij gaf de raad het college van burgemeester en wethouders de opdracht mee, dat dit niet ten koste mag gaan van de reguliere wachtenden op een sociale huurwoningen. “Daar past de aanschaf van dit pand goed bij”, zegt Pinkster.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!