Goedemorgen en een gezegende zondag toegewenst!!

Dit is de Petrus en Pauluskerk in Maassluis! Voor meer mooie foto’s kijk ook eens HIERRR!

Maassluis

De Petrus en Pauluskerk is het kerkgebouw van de Andreas, Petrus en Paulusparochie in Maassluis dicht bij deNieuwe Waterweg. Het futuristische gebouw wordt ook wel schertsend Sydney aan de Waterweg genoemd omdat het ontwerp doet denken aan de opera van Sydney. Het ontwerp is voortgekomen uit een prijsvraag die in 1996 door hetBisdom Rotterdam was uitgeschreven. Het winnende ontwerp was afkomstig van de architecten Mari Baauw en René Olivier van het bureau Royal Haskoning. Op 29 april 2007 vond in het gebouw de eerste eucharistieviering plaats; op 1 juli 2007 werd de kerk door bisschop van Luyn ingewijd.
Het gebouw heeft een stalen skelet, dat is overtrokken met een doek van PVDF-folie. Met dit materiaal is eerder ervaring opgedaan bij onder andere de bouw van de aankomst- en vertrekhal van het vliegveld Zaventem. Aan de binnenzijde is eveneens een doek gespannen. Tussen binnen- en buitendoek bevindt zich isolatiemateriaal. Door de gekleurde kunststoframen aan de bovenzijde valt een warm licht naar binnen. De matte, glazen wand aan de westzijde bevat de openingstekst van het evangelie volgens Johannes in transparante letters.
Het gebouw biedt plaats aan 297 kerkgangers, die in een ellipsvormige opstelling in de ruimte zitten. De toren met daarop het kruis staat los van het eigenlijke kerkgebouw. BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!