Historisch erfgoed in Hoorn beklad door de Efteling-gekkies

**UPDATE 17/08/17**: bewijs dat Michael van Zeijl en co achter de actie zat:

 Na dit filmpje behoefte aan meer echte informatie over Nederlands-Indië en de herdenking? Kijk HIERRR!

Christa Noëlla Soeters die haar eigen moeder haat omdat die blank is, is samen met haar groepje anti-Nederlanders WEER een actie tegen haar moeder iets Nederlands begonnen onder de naam ‘de Grauwe Eeuw’ heeft dit kleine halfbloedje uit Noordwijkerhout nu historisch erfgoed beklad. Waarschijnlijk weer samen met haar broer Renaldo ‘Reza’ Soeters, Indootje Michael van Zeijl (ook al met een blanke moeder, en zijn vader is zelf ook half blank) en met half Peruaantje (met blanke vader) Saidy Smeenk (Hendrik Juan Saidy Smeenk). Deze vier gekkies zijn dag en nacht bezig om te strijden tegen zichzelf en hun eigen familie. Hun eigen frustraties die zij hebben opgelopen omdat zij nooit ergens bij hebben gehoord botvieren zij nu op alles wat Nederlands is. Uiteraard is Nederlands geld wel lekker voor deze mensen: Christa heeft wegens haar gediagnosticeerde depressie en psychoses een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ook haar indo-medestrijder Van Zeijl leeft op kosten van de samenleving.

“De ‘actiegroep de Grauwe Eeuw‘ heeft in de nacht van maandag op dinsdag beelden in Hoorn beklad om ‘afschuw te laten blijken voor de koloniale verheerlijking waarmee Hoorn vol trots pronkt’. Het standbeeld van JP Coen, de buste van Bontekoe, de scheepsjongens van Bontekoe en ‘museum Halve Maen’ waren de doelwitten van deze actie.”

jpcoen

De daders kwamen met de volgende verklaring: ‘JP Coen en Bontekoe waren twee massamoordenaars in dienst van de VOC en hebben hun koloniaal terreur losgelaten op o.a. de bevolking van  Nederlands Indië. Sculptuur de scheepsjongens van Bontekoe is een verwijzing naar het gelijknamige jeugdboek waarin Bontekoe en diens massamoorden worden ‘white washed’ en zelfs geromantiseerd. Museum de Halve Maen is een replica van het VOC schip waarmee Henri Hudson Manhattan “ontdekte”, het begin van een bloedige kolonisatie van en genocide op de Lenape, de inheemse bevolking daar. Actiegroep de Grauwe Eeuw vindt dat koloniale verheerlijking in deze tijd ongepast is en eist dat Nederland stopt met dit soort verheerlijking en het echte verhaal over Nederlands’ koloniale misdaden gaat vertellen i.p.v. ze op te poetsen. Via deze koloniale verheerlijking worden roof van land, grootschalige roof van grondstoffen en genocide genormaliseerd.’ – BRON

DIT zei Christa Soeters eerder over de Grauwe Eeuw en de VIDEO kun je hieronder zien:

christagrauweeeuw

Nog wat andere ‘acties’:

Oppressive

13087368_1549042952063693_8241096600264933189_n

EFTELINGGEKKIESFILM

2 thoughts on “Historisch erfgoed in Hoorn beklad door de Efteling-gekkies”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!