Frietjes!! Maar dan anders :-)

Zin in frietjes? Maak dan eens deze groentefriet van pastinaak en regenboogwortel. Weer eens wat anders dan de gewone frietjes, lekker met ketchup of yoghurt-knoflooksaus!! Recept ONDER de FOTO:
0006251_stoere-groentefriet-met-pastinaak
 
INGREDIËNTEN: ca. 300 g regenboogwortel, ca. 300 g pastinaak, 120 g brood, 2 tenen knoflook, 3 eieren, 2 tl pimentón, zout en peper.
RECEPT IN STAPPEN: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de winterpeen en de pastinaak en snij er frietjes van. Breng een pan water aan de kook en blancheer de frietjes 3 min. Giet af en laat afkoelen op een theedoek. Vermaal het broodkruim in een keukenmachine samen met de knoflook, peper, zout en Pimentón en verdeel over 2 schaaltjes. Kluts de eieren in een andere schaal, Haal de groentefriet nu eerst door de geklutste eieren, dan in het eerste schaaltje broodkruim en vervolgens in het tweede schaaltje. Als je dit met 1 schaaltje broodkruim doet wordt het mengsel te nat, daarom gebruik je 2 schaaltjes broodkruim om de frieten in te dippen. Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier en plaats voor ca. 15 minuten in de oven totdat de groentefriet een mooi knapperig korstje heeft. BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!