Hachchi blijkt slechts vrijwillige folderaar voor Clintonteam, voor 6800 wachtgeld in de maand

Hachchi blijkt slechts vrijwillige folderaar voor Clintonteam, voor 6800 wachtgeld in de maand en teert lekker op uw belastingcenten!

ANP-1000_32352770-611x328

Van volksvertegenwoordiger in de Staten Generaal, naar gratis flyeren voor een Greencard als aanstaande illegaal. Da’s zo’n beetje het illustere carrièrepad van D66 etnisch-quotum-meisje Wassila Hachchi. Parlementaire historici hebben nooit met zekerheid kunnen vaststellen wat ze nou – behalve die gunstige Prodent-lach en bos krullen etaleren – precies bij die partij deed, want ze kon eigenlijk niks. En dat vond #TeamHillary nou ook.

Experts vroegen zich al af of de plotseling naar Amerika vertrokken Wassila Hachchi (D66) wel zo snel zou kunnen tekenen bij het campagneteam van Hillary Clinton. Na haar vertrek zou ze eerst gemeld hebben geen aanspraak te willen maken op wachtgeld. Dat wachtgeld levert haar nu 6800 euro in de maand op, omdat ze slechts aan de slag is als folderaar,  dat weet de Telegraaf deze morgen te melden.

Later naar haar vertrek bleek Hachchi er naar te streven af te zien van wachtgeld ‘zodra een arbeidscontract was getekend‘. Het AD rekent voor dat dat eerst neerkomt op 80 procent van haar jaarsalaris van 107.000 euro, zo’n 6801 euro per maand. Na een kwartaal gaat dan een sollicitatieplicht gelden.

Verantwoording

Ook de D66 top lijkt weinig meer informatie te hebben over waarom hun kamerlid werkelijk zo spoedig is vertrokken. Op een nieuwjaarsreceptie kwam Chris Aalberts geen antwoorden tegen bij de D66-leden. Hij vroeg zich toen al hardop af of het niet “flyeren op kosten van de belastingbetaler” werd.

Dat de partij enigszins in de maag lijkt te zitten met het oud-Kamerlid is niet zo vreemd. Als gekozen volksvertegenwoordiger zomaar je plek verlaten om voor 6800 euro per maand te gaan folderen straalt fout af op de partij, en de politiek in het algemeen. Minister Plasterk (PvdA) van binnenlandse zaken zegt daarover tegenover de Telegraaf: “Ik vind dat een Kamerlid de morele plicht heeft om zich te verantwoorden”.

Hachchi liet eerder dit jaar slechts in een tweet weten ‘de commotie te betreuren’. Verder hult iedereen zich in stilzwijgen, hetgeen speculaties blijft voeden dat er allicht meer aan de hand is.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!