Hallo wij zijn Omar en Gharam van 11 en 12 en zijn verloofd!

Ophef om verloving Egyptische kinderen

Veel Egyptenaren zijn woedend om een verlovingsfoto die breed wordt uitgemeten in de media. Wat er mis is met de foto? De twee verloofden, Omar en Gharam, zijn 11 en 12 jaar oud.

 

Volgens de wet mogen minderjarigen in Egypte niet trouwen, maar toch gebeurt dat vaak. Uit cijfers van Unicef blijkt dat 17 procent van kinderen al verloofd is voor de achttiende verjaardag. Daarvan zou 2 procent al voor hun vijftiende het ja-woord aan een geliefde hebben gegeven.

Veel Egyptenaren zijn boos over de foto, die door de ouders van het stel naar buiten werd gebracht. Zij zien geen enkel kwaad in de verloving van hun kroost. „Omar heeft altijd van Gharam gehouden. Hij heeft altijd gezegd dat hij met het haar wilde trouwen”, aldus de vader van Omar, die de verloving heeft geregeld, tegenover een Egyptische krant. „Ik heb niks verkeerd gedaan.”

Schandalig

Dat man zelf vindt dat hij niets heeft misdaan, maar daar denken veel Egyptenaren anders over. Nadat de foto’s rondgingen op sociale media kwam er een stortvloed aan kritiek. Veel mensen vinden het schandalig dat kinderen op die leeftijd al met het huwelijk bezig zijn.

 

De vader van de jongen vindt het juist een goed plan dat de twee op deze jonge leeftijd elkaar de liefde verklaren. Volgens de man staan de mannen straks in de rij voor Gharam en kan de verloving haar beschermen tegen dat kwaad.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!