Van harte burgemeester vd Laan PvdA

Weer een vergismoord in Amsterdam. Bij deze feliciteren wij de burgemeester vd Laan van de PvdA met dit feit. Wat is Amsterdam toch gezellig en sfeervol het is net Napels aan het IJ!

OM: ‘Fatale schietpartij De Clerqstraat was vergissing’

 

Bij de gewelddadige schietpartij vlogen de kogels in het rond. Een aantal daarvan kwam in een voorbijrijdende tram terecht. De politie verspreidde twee dagen later heftige camerabeelden van het moment van de schietpartij. Bij de schietpartij kwam de 25-jarige Youssef el Kahtoui uit Zaandam om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie was niet hij, maar Samir Z. doelwit van de liquidatie.

Knokkestraat 
Een paar maanden eerder was deze Samir volgens justitie ook al doelwit van een vermeende moordaanslag. Op de vroege zondagochtend van 1 februari werden vier mannen klemgereden in de Knokkestraat in Nieuw-West. In een van hun auto’s, een gestolen BMW, lagen drie kalasjnikovs en een jerrycan benzine. Volgens het Openbaar Ministerie was dit viertal op weg om Samir Z te liquideren.
Scooter ontploft
Naast bovengenoemde pogingen is er volgens justitie nog een derde aanslag geweest op Samir Z. Op 1 juli 2014 raakte hij gewond toen een explosief ontplofte dat aan zijn scooter was bevestigd. Dat gebeurde op de Gerrie Knetemannlaan in West.

Helikopterbeelden
Misdaad BV maakte een reconstructie van de Knokkestraat-zaak. Politie en justitie vertellen daarin over de bijzondere operatie die voorafging aan de arrestatie van de vier mannen. In de uitzending worden ook de beelden van de politiehelikopter getoond.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!