Hema zet vier Zwarte Pieten de winkel uit’

Ophef in het Drentse Klazienaveen. Daar moesten volgens Roy Maters in de plaatselijke Hema zaterdag vier zwarte pieten, die hoorden bij de officiële intocht van Sinterklaas, het pand verlaten. Roy was met echtgenote Martine en twee dochters getuige van het gebeuren. ”Op dat moment was de intocht van Sinterklaas in het dorp gaande en overal liepen zwarte Pieten rond. Ook in het filiaal van de Hema was dat het geval. Ik hoorde opeens één van de Pieten zeggen dat ze de winkel moesten verlaten omdat er bij het winkelbedrijf alleen roetveegpieten rond mogen lopen. De Pieten verlieten daarop de winkel.”

Sint meert aan in Klazienaveen: Klazienaveen – Arriveerde Sint en zijn zwarte pieten zaterdag i … http://enz.nl/5c2nd 

Photo published for Sint meert aan in Klazienaveen

Sint meert aan in Klazienaveen

Klazienaveen – Arriveerde Sint en zijn zwarte pieten zaterdag in Emmen, een dag later stond Klazienaveen op het programma. Daar kwam het gezelschap rond 13.30 uur aan bij de Ovonde.

emmen.nu

Pieten ‘gewoon’ zwart

Volgens Roy is er in het Drentse dorp amper discussie geweest over welke Piet er bij de aankomst van de Sint te zien zou zijn: ”De intocht van Sinterklaas was hier zoals alle andere jaren. Het wemelde van de zwarte Pieten. Ik heb geen pieten van een andere kleur gezien”, zegt hij.

 

Hij uitte zijn gedachten erover in een post op het Facebookaccount van echtgenote Martine: ”Zojuist toppunt van discriminatie meegemaakt bij de Hema Klazienaveen. Daar kwamen 4 vrolijke zwarte pieten binnen om pepernoten aan de kinderen uit te delen, totdat ik één van de pieten hoorde zeggen dat ze naar buiten moesten omdat er alleen roetveegpieten welkom waren.”

Reactie Hema

Een woordvoerder van de Hema laat weten niet te kunnen nagaan of het verhaal klopt, maar als dat wel zo is, dan zat het personeel fout. “Iedereen is welkom. Ook Zwarte Pieter.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!

Close