Holland Michigan

Nederland mijn Vaderland, allereerst willen jullie nu even ophouden om van allerlei websites en Facebook pagina’s hun werk te stelen? Vermeld dan in ieder geval even de auteur of een bron! Is wel zo netjes toch?

Daarnaast als je dan een berichtgeving wil plaatsen, plaats dan wel een juist verhaal want de foto die jullie plaatsen was niet van een klompendans van vroeger, maar van een klompendans in Holland Michigan.

Nederland mijn Vaderland, slaat de plank mis. Een vaste volger van Liefde voor Holland wijst hen daarop!

12980414_1735020393405997_1247540781_n

Dries van Sas heeft gelijk maar zijn reactie wordt zonder pardon verwijderd door Nederland mijn vaderland.

In onze berichtgeving treft u de juiste informatie over de foto!

een parade uit 1997 gelopen door de scholieren uit Holland en omgeving.
Een parade uit 1997 gelopen door de scholieren uit Holland en omgeving.

Holland is een stad in het westen van de staat Michigan (VS), aan het Macatawameer, niet ver van het Michiganmeer.

Het merendeel van Holland ligt in Ottawa County, hoewel de grenzen van de stad de grens van Allegan Countyoverschrijden. In de federale volkstelling van 2000 had de stad een bevolking van 35.048.

Afkomst en godsdienst

De plaats werd gesticht in 1847, als een nederzetting van Nederlandse Calvinisten door een aantal bewoners vanOmmen onder leiding van de afgescheiden dominee dr. A.C. van Raalte. Op 25 maart 1867 werd Holland een stad met Isaac Cappon als burgemeester.

Holland gaat nog altijd prat op een hoog percentage Nederlandse Amerikanen (zie ook Nederlands in de Verenigde Staten), van wie velen nog het afgescheiden geloof aanhangen, dat door de originele inwoners werd meegenomen. Hoewel slechts weinig inwoners nog de Nederlandse taal machtig zijn, herinneren sommige gebruiken aan de Nederlandse wortels. Zo wordt pea soup ook wel snert genoemd en zegt men bij vochtig weer: it’s benauwd. Het embleem van het politiekorps van de stad is getooid met de spreuken God zy met ons en Eendragt maakt magt.

Onderwijs

In de stad Holland zijn het Hope College (liberal arts college) en de Western Theological Seminary gevestigd, beide instituten van de Reformed Church in America.

Cultuur

Elk jaar wordt in Holland het Tulip Time Festival gehouden. Het festival gedenkt de Nederlandse afkomst van vele inwoners van de stad. Het festival wordt meestal gehouden in de tweede week van maand mei, wanneer de vele tulpenrondom de stad in bloei staan.

Politiek

In 1987 werd het 23 jaar jonge gemeenteraadslid Phil Tanis, die nog maar net was afgestudeerd aan Hope College, verkozen tot burgemeester van Holland. Hij was de jongste burgemeester ooit van de stad.

Economie

In Holland is ’s werelds grootste augurkenfabriek gevestigd. De fabriek staat, sinds de oprichting in 1897, nog op precies dezelfde locatie en is eigendom van de H.J. Heinz Company.

Het vliegveld West Michigan Regional Airport zorgt voor internationale verbindingen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!