Jochem Myjer over de Efteling gate

Jochem Myjer is met stomheid geslagen door het nieuws dat actiegroep Stop Oppressive Stereotypes ervoor pleit dat de Efteling iets doet aan de racistische stereotypering van enkele attracties.
De cabaretier schrijft op zijn TWITTER: “‘Dat je afval gooit in de mond van een obesitas-patiënt vind ik nog schokkender’ aldus slachtoffer Holle Bolle Gijs…. De Efteling racistisch? Nederland is nu definitief knettergek geworden!” De actiegroep Stop Oppressive Stereotypes stuurde eind vorige week een open brief naar het pretpark over de attracties Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. “Onze actiegroep roept uw organisatie op om het indoctrineren van kinderen door middel van het laten zien van onderdrukte stereotypes te stoppen.” Als reactie op de open brief heeft de Efteling laten weten dat ze in gesprek gaan met de actiegroep.

1 thought on “Jochem Myjer over de Efteling gate”

  1. Echt …. de wereld is gewoon gek geworden …. en ik word zo verschrikkelijk moe van die mensen die nachten niet slapen omdat ze iets liggen te bedenken waar ze nu weer eens heerlijk een rel over kunnen gaan trappen en dat is tot daar aan toe. MAAR NEDERLAND TRAPT ERIN !!!!!!!!!!!!!!!! Voorbeeldje: Zwarte Piet moet weg ! De meest door kinderen gerespecteerde man/vrouw moet weg !!! Omdat zelfs ook Amerika dat zegt. En waar bemoeien die zich mee. En nu onze Efteling. En ik kan zo nog meer voorbeelden noemen. Wie gaat er nu eens wakker liggen om een tegen rel te verzinnen. Ik kan het niet meer. Word hier zo moe van ….. Ik doe pas weer mee als we samen echt de barricaden opgaan of wanneer de NEXIT een feit is.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!