Hond bevrijd uit snikhete auto

Een oplettende voorbijganger heeft zondagmiddag een hond gered die zat opgesloten in een auto aan de Milligerplas in Zwolle. De hond lag uitgeteld in het voertuig en de eigenaren van de viervoeter waren nergens te bekennen.

Het raam van de auto hoefde niet te worden ingeslagen; de passant kon het raampje naar beneden krijgen en de hond zo uit de auto halen. De partner van de voorbijganger alarmeerde de reddingsbrigade, die de dierenambulance inschakelde. De hond was zo versuft dat ze de pootjes van het dier in het water moesten houden om het dier weer bij kennis te krijgen.

Op dat moment kwamen zijn baasjes eindelijk weer opdagen. „De eigenaren van de hond dachten dat het wel even kon, tien minuutjes de hond even in de auto. Maar een hond heeft een vacht en het wordt binnen no time snikheet in de auto. Het kan dus echt niet”, zegt een medewerker van de dierenambulance tegen De Stentor.

„Het is al de derde keer dit jaar dat we een hond uit een hete auto hebben bevrijd en de zomer is nog niet eens begonnen. Mensen onderschatten toch hoe heet het in een auto wordt. Wie denkt dat het meevalt: ga maar eens tien minuten in een auto in de volle zon zitten.”

De baasjes kwamen er met een waarschuwing vanaf, maar gaan ze nog een keer in de fout, dan volgt een boete.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!