Horrorclown in Delft krijgt rake klappen van tiener

Horrorclown in Delft krijgt rake klappen van tiener

DEN HAAG – Een horrorclown die woensdag in Delft in de Theresiastraat een jongen van veertien aanviel, is van een koude kermis thuisgekomen. De jongen is geoefend in zelfverdedigingssport en gaf de clown ‘rake klappen’, zo weet de politie.

De horrorclown had een clownsmasker op en een rode pruik. Na de worsteling is de clown gevlucht en niet meer gevonden. De 14-jarige ‘held’ blijkt Luc te heten, en noemt het incident heftig.

Dezelfde avond werd in het fietstunneltje op de Colijnlaan een Delftenaar achterna gezeten door twee clowns. Deze hadden clownspakken aan en maskers en pruiken op.

Zoektocht

De politie is op zoek gegaan naar de clowns, maar zonder succes. Ooggetuigen of mensen die meer weten kunnen zich melden bij de politie. De laatste dagen duiken er op veel plekken in Nederland dit soort clowns op en de politie heeft al laten weten streng hiertegen op te treden, omdat ze de ‘grap’ hiervan niet inzien. De rage is komen overwaaien uit de Verenigde Staten.

Stoere Luc (14) verjoeg horrorclown: ‘Hij zei au, au au en rende toen weg’

‘Het was wel heftig. Mijn hand is nu helemaal dik, dus ik heb hem wel hard geraakt’, zegt Luc. ‘Ik schopte hem eerst op de grond en sloeg hem toen nog een paar keer. Hij zei au, au, au en rende toen weg.’ De horrorclown was volgens Luc ‘in ieder geval boven de twintig jaar oud.’

De meeste jongens van de leeftijd van Luc zouden waarschijnlijk wegrennen. Luc niet, want hij doet al bijna zijn hele leven aan zelfverdediging. ‘Al sinds ik kan lopen doe ik samen met mijn vader aan vechtsport. Ik kickbox al sinds mijn derde, dus ik denk dat ik daarom juist op hem af ben gerend’, zegt Luc.

Achter hem aan

Nadat de clown opstond en wegrende, ging Luc nog een keer achter hem aan. Zonder succes. Luc: ‘Hij was erg snel en was toen weg. Ik ben naar huis gegaan en toen heeft mijn moeder de politie gebeld.’ Van de clown ontbreekt sindsdien ieder

spoor.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!